Noua Zeelandă anunţă 56 de cazuri suspecte de gripă porcină

28 Aprilie 2009
Foto: ournewzealandexperience.com
Foto: ournewzealandexperience.com
Guvernul neo-zeelandez a anunţat că a identificat 56 de cazuri posibile de infectare cu virusul gripei porcine, dintre călătorii care s-au întors recent din Mexic sau din Statele Unite.

Încă din weekend Guvernul anunţase că nouă liceeni şi un profesor care se întorseseră din Mexic sunt infectaţi cu un virus gripal A (familie din care face parte şi virusul gripei porcine) şi ar putea suferi de gripă porcină.

Ministrul sănătăţii, Tony Ryall, a anunţat că alte 56 de persoane întoarse recent în Noua Zeelandă prezintă simptome de gripă şi sunt supuse examenelor medicale.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a crescut astăzi de la trei la patru nivelul de alertă privind triscurile unei pandemii de gripă porcină, pe o scară cu şase nivele. Faza 4 marchează "o creştere semnificativă" a riscului de pandemie, explică OMS, prin transmiterea verificată de la om la om a unui virus capabil să provoace o epidemie într-o comunitate. Ţările vizate trebuie să informeze rapid organizaţia, dar acest stadiu nu implică faptul că pandemia este inevitabilă.Subiecte pe aceeași temăSursă: NewsIn

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?