Nou protest în penitenciare! Au ieșit în stradă angajații de la Jilava și Deva

15 Mai 2019
Angajaţii din penitenciare protestează pentru condiţii mai bune de muncă
Angajaţii din penitenciare protestează pentru condiţii mai bune de muncă
Angajaţii din penitenciare protestează pentru condiţii mai bune de muncă Condiţii dure în penitenciarele din România

Sindicaliștii din penitenciare protestează din nou. De data aceasta auoprit lucrul și au ieșit în fața închisorilor angajații de la Jilava și de la Deva. 

Aceștia cer, printre altele, adoptarea statutului poliţistului de penitenciare, proiect aflat la Camera Deputaţilor și  publicarea de urgenţă a ordinului de ministru privind plata orelor suplimentare pentru perioada 2019-2021.

Aceștia mai cer plata muncii suplimentare necompensate cu timp liber, stoparea suprasolicitării şi vulnerabilizarii personalului ca soluţie pentru lipsa de resurse umane şi financiare, precum şi ca reacţie managerială la dezacordul de a muncii suplimentar, plata cheltuielilor turistice pentru întreg personalul şi nu doar pentru 17% dintre salariaţi.

Sindicaliștii din penitenciare mai cer  asigurarea cadrului legal şi bugetar pentru continuarea concursurilor de ocupare a posturilor vacanţe din sistemul penitenciar, asigurarea protecţiei juridice a salariaţilor prin implicarea instituţiei în acţiunile puse pe rol de deţinuţi, precum şi punerea în plată a drepturilor salariale câştigate prin hotărâri judecătoreşti.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?