Noi măsuri de stimulare economică, anunțate azi de BCE. Dobânda ZERO

10 Martie 2016
Șeful BCE, Mario Draghi
Șeful BCE, Mario Draghi
FOTO: hdwallpapersfit.com

Banca Centrală Europeană (BCE) a anunțat, joi 10 martie, noi măsuri de stimulare economică pentru zona euro, dar ale cărei efecte se vor vedea și în celelalte economii din Europa.

Banca Centrală Europeană (BCE) a redus dobânda de politică monetară la 0% și a extins programul de relaxare cantitativă prin achiziţia de obligaţiuni din piaţă.

BCE a redus dobânda de politică monetară în zona euro la un nou minim record: 0%. Anterior, dobânda de politică monetară era de 0,05%.

Mario Draghi, șeful BCE, a anunţat și o injecţie suplimentară de 20 de miliarde de euro, până la 80 de miliarde de euro lunar, bani pompați în economiile Europei pentru stimularea inflației.

O altă măsură dură luată joi de BCE: a trimis dobânzile la depozite în teritoriu negativ, la -0,4%. Practic, băncile sunt taxate pentru ținerea nefolosită a banilor.BCE a avut pe 10 martie şedinţa în care a discutat despre programul de relaxare monetară din spaţiul european, iar majoritatea analiştilor se aşteptau la măsuri de relaxare a politicii monetare.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?