Nimeni nu ştia asta până acum! Cum poţi fi spionat cu ajutorul căştilor conectate la calculator

23 Noiembrie 2016

Mai mulţi cercetători de la  universitatea Ben Gurion din Israel a reușit să demonstreze că o pereche de căști audio conectate la un calculator pot fi transformate într-un dispozitiv de ascultare cu care se poate înregistra convorbirea din încăperea respectivă.

Cercetătorii au creat un program malware care a exploatat o funcție a pachetului de codecuri RealTek, care se află instalat pe orice placă de bază a unui calculator personal. Calculatorul vizat de atacul cibernetic respectiv schimbă funcția de ascultare a căștilor în cea de microfon pentru captarea sunetelor, transformând astfel căștile audio într-un dispozitiv real de înregistrare ambientală, scrie Agepres.

Echipa de cercetători a făcut o demonstrație în acest sens cu o pereche de căști audio Sennheiser și au înregistrat o conversație, din camera respectivă, petrecută la o distanță de 6 metri.

Programul folosit de cercetători se numește Speake(a)r și a fost folosit doar pentru a proba o teorie, dar ei susțin că acesta arată că de fapt amenințarea în acest sens este cât se poate de reală. "Oamenii nu se așteaptă la acest tip de vulnerabilitate în ce privește intimitatea lor", a spus Mordechai Guri, cercetătorul șef al echipei, pentru Wired. "Chiar dacă deconectezi microfonul de la calculator, dacă perechea de căști rămâne atașată poate fi valorificată pentru înregistrare", a mai spus acesta.

Chiar dacă echipa de cercetători a făcut acest test doar la un calculator care utilizează pachetul RealTek audio, smartphone-urile, tabletele sau alte dispozitive care au conectate la ele căști audio pot deveni vulnerabile unui atac similar. Pentru prevenirea unui asemenea atac, cercetătorii recomandă îndepărtarea imediată a căștilor după încetarea folosirii lor.
   Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?