Niels Schnecker: Creşterea de taxe şi impozite va avea loc după alegerile prezidenţiale din 2010

7 August 2009
Foto: theinvestor.ro
Foto: theinvestor.ro
Invitat la Realitatea TV, analistul economic, Niels Schnecker, a declarat că a doua tranşă de bani de la FMI va fi plătită de către fiecare român în parte prin taxe şi impozite, iar creşterea acestora din urmă va avea loc abia după alegerile prezidenţiale din 2010.

"Noi plătim împrumutul de la FMI. Dacă banii aceştia intră la Guvern, acesta trebuie să-i şi ramburseze, iar Guvernul rambursează de la buget. Bugetul înseamnă totalitatea taxelor şi impozitelor pe care statul le colectează de la populaţie. Deci, plătim în mod direct. Mâna statului va intra în buzunarul public şi va plăti la FMI", a declarat Niels Schnecker.

De aceeaşi părere este şi Petre Dandea, vicepreşedintele Cartel Alfa, care a completat că atâta vreme cât împrumutul de la FMI este făcut de statul român, atunci cei care îl vor rambursa sunt românii. "Emil Boc nu întelege cum funcţionează sistemul bancar din România, inclusiv BNR, şi nu înţelege că orice împrumut luat de Banca Naţională este suportat de români", a explicat Petre Dandea.

Cât priveşte deficitul bugetar, vicepreşedintele Cartel Alfa a susţinut că "scăderea economică de 8-8,5% este foarte mare. Deficitul economic trebuie finanţat, altfel trebuie să le spui profesorilor că nu-şi iau salariile şi pensionarilor că nu-şi vor lua pensiile, iar atunci cauţi o solutie de finanţare mai ieftină. FMI este mai ieftin decât sistemul bancar privat". 

Analistul economic Niels Schnecker a mai spus că în contextul crizei economice, "diferenţa dintre România şi restul lumii este că Guvernul român ia măsuri care nu dau rezultate în ceea ce priveşte o posibilă amortizare a crizei".Legat de sporurile ilegale primite de unii funcţionari din judeţul Braşov, printre care şi sporul de zâmbet, Niels Schnecker, a precizat că "aceasta este o modalitate prin care statul a fost muls. Este aberant să introduci nişte sporuri pentru ceva care face obiectul muncii tale. Pe de altă parte, aceasta este modalitatea în care statul a fost muls".

"Durerea cea mai mare cu acest an 2009, de criză, este că astăzi este şi mai rău decât înainte, pentru că singurul loc de unde mai poţi face un ban cinstit sau necinstit, este de la stat", a conchis analistul.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?