Niciun bolnav de gripă porcină din România nu primeşte tratament în spital, potrivit MS

6 Noiembrie 2009
Foto: RTV
Foto: RTV
Potrivit bilanţului efectuat de Centrul European de Prevenire a Bolilor (ECDC), România nu înregistrează niciun bolnav de gripă A/H1N1 care să primească tratament de specialitate în spital, fapt confirmat şi de Ministerul Sănătăţii.
Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, România nu figurează în bilanţul ECDC, acesta ţinând cont doar de cazurile severe de gripă porcină. Cu toate acestea, România nu figurează nici la secţiunea care evidenţiază numărul total de spitalizări din cauza virusul A/H1N1, nu doar la cea care monitorizează explicit internările curente.

Cele mai multe cazuri de internări le are Franţa, cu 203 spitalizări curente din 625 de la debutul pandemiei, cu 36 de cazuri sub tratament intensiv, Irlanda, cu 165 de spitalizări curente, dintr-un total de 665, dintre care 19 necesită terapie intensivă. Suedia are 51 de bolnavi internaţi în spital, dintr-un total de 241.De altfel, doar Franţa, Islanda, Irlanda, Elveţia, Olanda, Suedia, Marea Britanie, Norvegia, Portugalia, Slovacia şi  Finlanda figurează ca având cazuri de gripă A/H1N1 tratate în spital.

Numărul cazurilor de gripă porcină depistate în România a ajuns la 783. De miercuri, ora 17:00 şi până joi, ora 18:00 au fost confirmate încă 76 de cazuri de gripă cu virus AH1N1 pandemic, în 14 judeţe ale ţării, potrivit ultimului bilanţ al Ministerului Sănătăţii.

Subiecte pe aceeași temăSursă: NewsIn

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?