NewsIn şi-a retras corespondentul în Republica Moldova

11 Aprilie 2009
Foto: NewsIn
Foto: NewsIn
Agenţia NewsIn şi-a retras corespondentul NewsIn la Chişinău, din cauza deteriorării situaţiei libertăţii de exprimare în Republica Moldova. Retragerea corespondentului intervine în condiţiile în care majoritatea ziariştilor de la alte instituţii de presă din România au fost expulzaţi sau retraşi de la Chişinău în urma presiunilor şi intimidărilor la care au fost supuşi de către autorităţile moldovene.

Lina Grâu a revenit vineri seară în România. Ea era corespondent pentru NewsIn de aproape un an, dar procedura de acreditatare a jurnalistei a fost tergiversată timp de şase luni de autorităţile de la Chişinău, fiind obţinută abia după protestele repetate ale asociaţiilor de media.

Corespondentul NewsIn la Chişinău s-a numărat printre câştigătorii titlului "10 jurnalişti ai anului 2008", premiu decernat de Centrul Independent de Jurnalism şi Comitetul pentru Libertatea Presei din Republica Moldova.Subiecte pe aceeași temăSursă: NewsIn

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?