Negocieri tensionate dintre sindicate şi reprezentanţii Ministerului Educaţiei pe tema materiilor şcolare

11 Martie 2009
Foto: www.cuewb.com
Foto: www.cuewb.com
Negocieri tensionate la ministerul Educaţiei pe marginea programei elevilor de liceu. Reprezentanţii Federaţiei Spiru Haret au părăsit discuţiile, nemulţumiţi că ministerul a decis modificarea orarului liceenilor fără a face în prealabil o analiză temeinică.

"Spiru Haret a părăsit discuţiile privind planurile cadru pentru că nu intrăm în această plasă - aveţi un program să vedem pe unde-l corectăm (...) Suntem supăraţi de când au apărut tot felul de proiecte care au creat tensiuni în cancelarie iar profesorul când intră la oră nu se mai gândeşte la performanţă ci la ce ministerul Educaţiei, Guvernul, ministerul Administraţiei sau cine se mai ocupă de educaţie în ţara asta îi oferă mâine", a declarat Gheorghe Izvoranu, preşedinte Federaţia Spiru Haret. 

Ministerul Educaţiei a decis să elimine din programă singura oră de istorie la clasele a 12-a de la liceele cu profil tehnic. Anunţul a provocat nemulţumiri printre profesori, pentru că vor pierde bani.

Cadrele didactice acuză Ministerul Educaţiei că a luat decizia fără să ţină cont de părerile specialiştilor sau ale elevilor.

Probleme sunt şi la orele de sport. Liceenii vor avea trei ore de sport pe săptămână şi nu două, ca până acum. Măsura se va aplica din toamnă pentru toţi elevii de liceu. 

"Această decizie a fost luată în mod pripit şi unilateral de către Ministerul Educaţiei, trebuiau făcute studii temeinice şi analize cu partenerii de dialog social", a spus preşedintele FSLI, Aurel Cornea.

Subiecte pe aceeași temăSursă: Realitatea TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?