Naşul TV, amendat cu 40.000 de lei

25 Februarie 2014
Radu Moraru / FOTO: artactmagazine.ro
Radu Moraru / FOTO: artactmagazine.ro

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de marţi, să amendeze postul de televiziune Naşul TV cu suma de 40.000 de lei, pentru afirmaţii cu tentă antisemită făcute în emisiunea "Actualitatea românească", prezentată de Laurenţiu Primo, şi pentru publicitate mascată.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat, în şedinţa de marţi, solicitarea de modificare a grilei şi structurii serviciului de programe a S.C. Naşul, Prietenii de Pretutindeni şi Asociaţii SA - Naşul TV, dar şi două reclamaţii privind televiziunea, una referitoare la afirmaţii cu tentă antisemită, respectiv una referitoare la emisiunea "Istoria medicinei", realizată de Alexandru Paul Moraru, potrivit căreia aceasta dezinformează şi "promovează fel de fel de tratamente naturiste şi are invitaţi care spun continuu că boala de cancer se poate trata naturist, fără tratamentul standard".
Potrivit primei reclamaţii, "având în vedere conţinutul emisiunii «Actualitatea românească», difuzată pe postul de televiziune Naşul TV în data de 20 ianuarie 2014, doresc să depun o sesizare în atenţia CNA pentru difuzarea de afirmaţii cu tentă antisemită, incompatibile cu un audiovizual civilizat din spaţiul românesc şi UE".

Realizatorul emisiunii "Actualitatea românească", Laurenţiu Primo, a vorbit, în ediţia din 20 ianuarie, despre vizita preşedintelui Traian Băsescu în Israel, despre criza din Ucraina şi despre posibilitatea unirii. Primul subiect abordat a fost vizita preşedintelui Băsescu în Israel. În opinia sa, realizatorul a afirmat că scopul vizitei preşedintelui României în Israel ar fi fost discutarea, împreună cu "stăpânii săi", a legii prin care cetăţenilor străini să li se permită să cumpere terenuri agricole în România. Astfel, cu spectrul unei viitoare crize alimentare în faţă, evreii ar dori să cumpere cât mai mult teren agricol în România pentru a-l cultiva şi a priva, în felul acesta, statul român de recoltele ce s-ar obţine din acele terenuri. Comentând declaraţia preşedintelui potrivit căreia unul din motivele vizitei sale în Israel ar fi combaterea terorismului, Laurenţiu Primo a spus: "e bine că-l combaţi (terorismul, n.r.) şi du-te la schimb de experienţă acolo, în Palestina, unde teroriştii aruncă cu pietre, iar patrioţii trag cu mitraliera". În finalul discuţiei despre acest subiect, realizatorul a concluzionat că preşedintele Băsescu "s-a dus (în Israel, n.r.) ca să găsească, împreună cu stăpânii lui, o soluţie la ceea ce vrea să propună Parlamentul României cu privire la vânzarea terenurilor agricole. Asta este marea lor durere astăzi, asta îi doare astăzi pe păpuşari: terenurile agricole, gazele de şist".Subiecte pe aceeași temăSursă: Mediafax

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

2 -2
Ion
26 Feb 09:51
Unde se poate plăti amenda? Suntem mai mulți care vrem să ne abonăm și să ajutăm Nașul Tv să se exprime liber.
Răspunde
3 -2
Florin
25 Feb 21:24
Clar ca evreii fac legea in romania, ne baga taxe sa nu putem traii, sa plecam in alta tara ca sa ocupe ei romania , sa faca ce doresc,si sa cumpere terenuri
Răspunde
10 -2
Mihnea
25 Feb 17:38
Nu gasesc nimic antisemit in acele declaratii. Dar se vede ce putere imensa manuiesc evreii in societatea romaneasca. Nasul Tv trebuie sa conteste amenda si sa dea in judecata cna-ul pentru ingradirea libertatii de exprimare si a presei LIBERE!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?