NASA, poză uluitoare cu una dintre marile planete din sistemul solar

18 Septembrie 2019

Planeta Saturn a atras de-a lungul timpului interesul cercetătorilor datorită inelelor sale fascinante. Mai nou, NASA a surprins cu ajutorul telescopului Hubble o fotografie de-a dreptul uimitoare cu Saturn care te face să te întrebi dacă poza chiar e reală.

Camera Wide Field 3 a lui Hubble a reușit să surprindă această fotografie cu Saturn pe 20 iunie 2019, datorită faptului că Saturn s-a apropiat foarte mult de Pământ. Mai, exact planeta s-a aflat la 1,3 miliarde kilometri, față de Terra.

Această imagine este a doua dintr-o serie anuală de instantanee realizate în cadrul proiectului Outer Planets Atmospheres Legacy (OPAL). OPAL ajută oamenii de știință să înțeleagă dinamica și evoluția atmosferică a planetelor gigant gazoase din sistemului nostru solar. În cazul lui Saturn, astronomii vor putea urmări modelele meteorologice schimbătoare și alte modificări pentru a identifica tendințele.

Detaliile noi pe care le-a aflat NASA despre Saturn

Pe lângă faptul că imaginile capturate cu Saturn sunt de-a dreptul uimitoare, acestea oferă și informații detaliate despre planetă. De exemplu, cercetătorii au observat că o furtună vizibilă în fotografia din anul precedent a dispărut acum.

De asemenea, furtuni mai mici se văd ca niște boabe de floricele care apar într-un cuptor cu microunde înainte de a dispărea la fel de repede. Chiar și structura în bandă a planetei dezvăluie schimbări subtile de culoare.Dar cea mai recentă imagine arată o mulțime de lucruri care nu s-au schimbat. Modelul misterios cu șase fețe, numit „hexagon", există încă pe polul nord. Hexagonul a fost descoperit pentru prima dată în 1981 de navele spațiale Voyager 1 ale NASA.

Inelele de semnătură ale lui Saturn sunt încă la fel de uimitoare ca oricând. Imaginea dezvăluie că sistemul de inele este înclinat spre Pământ, oferind spectatorilor o privire magnifică asupra structurii strălucitoare și înghețate.

SursaSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?