Motivul pentru care nu trebuie să tai carnea imediat ce o scoţi din cuptor. Tu îl știi?

27 Aprilie 2018
Motivul pentru care nu trebuie să tai carnea imediat ce o scoţi din cuptor. Tu îl știi?
Motivul pentru care nu trebuie să tai carnea imediat ce o scoţi din cuptor. Tu îl știi?

Calitatea unei fripturi depinde de trei factori: arome, frăgezimea şi suculenţă.

Chiar dacă în timpul pregătirii nu dai importanţă acestor aspecte, atunci când vei muşca din ea, vei regreta.

Aromele şi frăgezimea ţin foarte mult de modul în care este tăiată carnea, de tipul de mişcare pe care animalul l-a făcut, de procentul de grăsime, de vârsta animalului şi de timpul petrecut de carne la tratament termic. 

Ca să păstrezi carnea suculentă trebuie să nu o găteşti mai mult decât trebuie. O perioadă prea mare de timp pe foc înseamnă carne uscată. Totuşi, ţine cont că nu doar în cuptor carnea îşi poate pierde din umiditate, ci şi în afara lui. Felul în care tai fruptura după ce este gata are un rol esenţial pentru păstrarea unei texturi apetisante.

Dacă vei aştepta câteva minute, carnea se va răci încet şi fibrele musculare se vor relaxa. Toate sucurile se vor redistribui, fiind reabsorbite de celule. Acest proces nu se va mai întâmpla dacă supui carnea unui tratament termic prea îndelungat.

Un pui sau un piept întreg are nevoie de aproximativ 20 de minute pentru a se odihni. Bucăţile mai mari au nevoie de 10 minute pentru fiecare kilogram pe care îl au. Fripturile făcute pe grătar 5-7 minute, iar pieptul de pui 3-5 minute.

Dacă vrei să fii sigur că vei avea o friptură perfectă poţi folosi un temometru pentru carne. Trebuie tăiată când ajunge în interior la 50 grade celsius.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?