Motivul ireal pentru care bărbaţii de la Hollywood câştigă cu 1 mil. $ mai mult decât femeile

16 Septembrie 2019

O echipă de economiști a stabilit că starurile masculine câştigă, în medie, cu 1,1 milioane de dolari mai mult decât cele feminine la Hollywood, pe film. Diferențele salariale sunt aproape aceleași în 2015 ca în 1980, spun cercetătorii care solicită să fie făcute publice contractele.

Sofia Izquierdo Sanchez, de la Universitatea Huddersfield (Marea Britanie), John S. Heywood, de la Universitatea Wisconsin (SUA), şi Maria Navarro Paniagua, de la Universitatea Lancaster (Marea Britanie), au analizat salariile a 246 de staruri feminine şi masculine care au jucat în 1.343 de filme între anii 1980 – 2015.

„Diferenţa a fost constantă”, spune Izquierdo Sanchez, potrivit The Guardian. „Este aproape aceeaşi în 2015 ca în 1980. Nu dă semne de îmbunătăţire”, a mai spus aceasta. Datele au fost colectate din mai multe surse, inclusiv platforme specializate precum IMDb şi Box Office Mojo, care ţin evidenţa încasărilor din cinematografie şi oferă cele mai recente informaţii din domeniu.

Citește continuarea pe TABU.ro





Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?