Moţiunea PNL din Senat pe Apărare a fost respinsă

15 Iunie 2009
FOTO: NewsIn
FOTO: NewsIn
Moţiunea PNL pe Apărare depusă la Senat a fost respinsă, aceasta întrunind doar 33 de voturi pentru, şi 73 voturi împotrivă.
La Senat a fost dezbătută moţiunea simplă cu titlul "Demnitatea Armatei, călcată în picioare de ministrul 0,2%" iniţiată de liberalii care cer demisia ministrului Apărării, Mihai Stănişoară, şi adoptarea de măsuri în domeniu. Textul a fost depus, săptămâna trecută, miercuri, la Senat, fiind semnată de 37 de senatori PNL şi UDMR.

Timpul de dezbatere pentru fiecare partid a fost stabilit la 27 minute pentru PD-L, 26 minute pentru PSD+PC, 15 pentru minute PNL şi 5 minute pentru UDMR.Moţiunea iniţiată de liberali se referea la problemele de personal din MApN, scăderea veniturilor militarilor, în urma efectelor bugetare, şi la incoerenţa în gestionarea programelor de înzestrare strategică.

Pe lângă demisia lui Stănişoară, liberalii au cerit reevaluarea programelor strategice, în speţă renunţarea la cumpărarea de Corvete, şi adoptarea măcar a unui program pentru forţele terestre.

În moţiune s-a mai cerut ca soldaţii şi gradaţii voluntari să poată rămână în armată până la 45 de ani, faţă de 40 de ani în prezent. S-a mai solicitat o rectificare bugetară, pentru ca militarii să îşi poată primi sporurile ca până acum.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?