Monumentul Unirii, ridiculizat de agenția rusă de știri Sputnik

30 Noiembrie 2018
Monumentul Unirii din Alba Iulia
Monumentul Unirii din Alba Iulia
Monumentul Unirii din Alba Iulia Titlul articolului publicat de Sputnik

Monumentul Unirii de la Alba Iulia, pentru care s-au alocat 10,2 milioane de lei, este finalizat şi va inaugurat de 1 Decembrie. Construcţia este din piatră, dar, atenție!, materialul din care este realizat monumentul a fost adus din... Bulgaria!

Un motiv suficient pentru ca pagina în limba română a agenției ruse Sputnik să titreze "O rușine de Centenar: Noul simbol al Marii Uniri e făcut din...import".

Agenția rusă de presă amintește că România are atât munți calcar, cât și vulcanici, deci resursele de piatră sunt multe și variate.

"Fără a avea ceva împotriva frumoasei țări partenere de la sud, acest fapt este absurd și rușinos, pentru că România are cariere de marmură - iar marmura de Rușchița este una dintre cele mai celebre din Europa!

De asemenea, unul dintre cele mai frumoase calcare este piatra de Albești, extrasă din inima Muscelului – și cu care este placată superba clădire a CEC-ului din București", scrie Sputnik.Portavocea Kremlinului remarcă faptul istoric că, în Primul război mondial, în urma căruia a fost realizată România Mare, Bulgaria a fost în tabăra inamică, alături de Germania, Turcia și Austro-Ungaria, atacând România și provocând armatei noastre rușinoasa înfrângere de la Turtucaia.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?