Moment de cotitură pentru NASA. Anunţul a căzut ca un trăznet. Ce urmează?

30 Octombrie 2018
Telescop Kleper
Telescop Kleper

Zi istorică pentru agenţia spaţială americană: NASA a fost nevoită să renunţe la celebrul telescop Kepler.

După nouă ani de activitate în spațiu, timp în care a ajutat la descoperirea a mii de planete ascunse, telescopul spațial Kepler al NASA a rămas fără combustibil necesar pentru alte activități științifice.

NASA a anunţat, marţi 30 octombrie, că a decis să părăsească naveta spațială în orbita sa actuală, în condiții de siguranță, departe de Pământ. Kepler lasă o moștenire de peste 2.600 de planete descoperite în afara sistemului nostru solar.

"În prima misiune NASA de căutare de exo-planete, Kepler a depăşit toate aşteptările şi a pregatit calea pentru căutarea vieţii în sistemul solar şi dincolo de acesta", a spus Thomas Zurbuchen, cercetător NASA.

"Nu numai că ne-a arătat cât de multe planete ar putea fi în spaţiu, mai multe decât stele, dar a declanșat un domeniu de cercetare complet nou și robust", a mai spus oficialul NASA.

Cea mai recentă analiză a descoperirilor lui Kepler concluzionează că 20-50% dintre stelele vizibile în cerul de noapte ar putea fi înconjurate de planete mici, asemănătoare Pământului.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?