Moartea misterioasă a lui Rasputin, călugărul enigmatic care a contribuit la schimbarea Rusiei

12 Aprilie 2018

Grigori Yefimovich Rasputin s-a născut în 1869 într-un sătuc izolat din Siberia, dar a murit într-un palat rusesc pe 30 decembrie 1916, ucis de aristocraţi ruşi - cel puţin aceasta este varianta oficială.

Rasputin s-a căsătorit la 18 ani şi a avut trei copii, dar şi-a abandonat familia după ce a fost acuzat de furt de cai şi viol. Înainte să fugă, îşi câştigase deja reputaţia de afemeiat, beţiv şi hedonist, deci ce s-a întâmplat după aceea este şi mai uimitor, scrie War History Online.

A cutreierat prin Siberia ca pribeag, de la o mănăstire la alta. În 1893, a susţinut că a avut o revelaţie după ce a primit o viziune de la Icoana Maicii Domnului din Kazan.

Preoţii îl numeau strannik (călugăr sihastru), dar unii în numeau şi yurodiviy (habotnic).

S-a întors acasă în 1902 pentru a fonda o biserică, dar învăţăturile lui erau atât de radicale încât a fost dat afară. Rasputin credea că singura cale de a scăpa de păcat este de a comite păcat, urmat de confesarea sinceră. După ce a invitat multe femei să păcătuiască cu el, a fugit la Kiev în 1903.

Aici şi-a prezentat o versiune mai potolită a învăţăturilor, impresionând autorităţile bisericeşti cu înţelegerea profundă a scripturilor. În 1905, a ajuns în Petrograd (Sankt Petersburg), care atunci era capitala Rusiei.

Aparenta vindecare a prinţului Alexei a făcut ca Rasputin să controleze familia imperială

Cu ochii săi hipnotici, vocea senzuală şi reputaţia de vindecător, uşile se deschideau uşor pentru Rasputin - astfel, a putut întâlni familia imperială.

Alexei, primul şi singurul băiat al ţarului şi ţarinei, suferea de hemofilie (sângele persoanei nu se coagulează, iar şi o simplă zgârietură poate fi letală), iar condiţia a fost ţinută secretă pentru a asigura succesiunea. În 1907, Alexei, care atunci avea doar trei ani, s-a îmbonăvit grav, în ciuda eforturilor doctorilor. Se spune că Rasputin a îngenuncheat lângă el, s-a rugat, iar după câteva ore prinţul şi-a revenit.

După aceea, Rasputin controla familia regală. A devenit atât de important încât avea protecţie 24/7 din partea poliţiei secrete. Totuşi, ce au găsit aceştia i-a şocat. Atunci când nu ţinea prelegeri şi nu vindeca, Rasputin era la baruri şi/sau bordeluri.

Acesta nu se limita însă doar la prostituate. Femeile din clasa superioară, inclusiv aristocratele, se bucurau de atenţia lui. Ţarul şi soţia sa au refuzat să dea multă credibilitate acestor relatări, fiind convinşi că erau încercări de a-l discredita pe salvatorul lor.

Atunci când Europa a intrat în Primul Război Mondial, Nicolae a mers la război în ciuda dorinţei lui Rasputin de a ţine Rusia în afara conflictului. Cu ţarul plecat, influenţa asupra împărătesei a crescut, dorind ca prietenii lui să fie în cabinet şi criticii să fie daţi afară. sursa

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?