PSD s-a răzgândit. Corupții nu mai pot beneficia de detenția la domiciliu sau în weekend

11 Aprilie 2018

Deputații PSD au revenit asupra amendamentelor depuse chiar de ei și au propus, miercuri, ca persoanele condamnate pentru luare de mită, dare de mită și trafic de influență, precum și cele în stare de recidivă să nu poată beneficia de măsurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate, precum detenția la domiciliu sau detenția în weekend. 

Potrivit noii propuneri a social-democraților, măsura nu se aplică în cazul persoanelor condamnate pentru infracțiuni cu violență sau profitând de starea de neputință fizică sau psihică a victimei; pentru infracțiuni de corupție prevăzute la art. 289-291 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal sau pentru infracțiunile prevăzute la art. 254 - 257 din Legea nr. 15/1968 privind vechiul Cod penal al României; persoanelor aflate în stare de recidivă, scrie hotnews.ro.

În proiectul de lege se arată că ”în cazul săvârșirii unei infracțiuni de evaziune fiscală, dacă în cursul urmăririi penale inculpatul acoperă integral prejudiciul, se va dispune clasarea cauzei. (...) În cazul săvârșirii unei infracțiuni de evaziune fiscală, dacă în cursul judecății, inculpatul acoperă integral prejudiciul, se va dispune sancțiunea amenzii penale sau efectuarea muncii în folosul comunității pe o perioadă de șase luni. (...) În cazul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, dacă în cursul judecății inculpatul își va lua angajamentul că va acoperi integral, în termen de un an, pretențiile părții civile la care se adaugă dobândă legală, se va dispune sancțiunea de un an de închisoare cu suspendare. (...) În cazul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, dacă în cursul judecății inculpatul își ia angajamentul că va acoperi integral, în termen de trei ani, pretențiile părții civile la care se adaugă dobândă legală, se va dispune sancțiunea de trei ani de închisoare cu suspendare”.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?