MIRCEA SANDU s-a răzgândit! Şi-a redus renta viageră şi a renunţat la câteva BENEFICII

6 Martie 2014
Mircea Sandu
Mircea Sandu

Înainte să se retragă de la şefia FRF, Mircea Sandu, îşi votase privilegii mai ceva ca foştii preşedinţi ai României. Sandu ar fi urmat să primească o rentă viageră stabilită la 75.000 de euro pe an, adică 6.250 de euro pe lună, chiar mai mult decât remuneraţia lunară primită pe timpul mandatului. Criticat de presă, Mircea Sandu a anunţat în urmă cu puţin timp că îşi va reduce renta la 50 de mii de euro pe an.

În plus, Mircea Sandu va renunţa la secretară şi la maşina de serviciu. Sandu poate cheltui pentru protocol 10.000 de lei pe lună.

Pe lista cu beneficii mai figurează administrarea spaţiului de la etajul doi al unei clădiri aparţinând federaţiei, precum şi suportarea tuturor cheltuielilor pentru orice intervenţie chirurgicală suferită în străinătate. Decizia a fost luată de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal.

Rente viagere vor mai primi şi alţi membri de onoare. Printre ei se numără Dumitru Dragomir, fost vicepreşedinte FRF şi fost preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Emerich Dembrovschi şi Cornel Dinu.Înainte să se retragă de la şefia FRF, Mircea Sandu, îşi votase privilegii mai ceva ca foştii preşedinţi ai României.

Mircea Sandu va rămâne preşedinte de onoare al FRF, urmând să primească o rentă viageră. Suma a fost stabilită la valoarea de 75.000 de euro pe an, adică 6.250 de euro pe lună, chiar mai mult decât remuneraţia lunară primită pe timpul mandatului de preşedinte. Decizia a fost luată de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal.

Mircea Sandu pleacă de la şefia FRF, dar rămâne cu o serie de beneficii incredibile. El va primi o rentă viageră de 75.000 euro pe an. În plus, va mai beneficia de: 

 - invitatii la toate meciurile nationalei din strainatate, cu cazare la cinci stele, avion business class si diurna 500 euro/zi

- pachet de asigurare sanatate in valoare de 500 euro/luna; interventii chirurgicale suportate din banii FRF (in trecut FRF i-a mai aprobat costuri de 250.000 euro pentru operatia de cancer la colon suportata la Nisa)

- angajarea unui sef de cabinet si a unei secretare, cu salariu de 5000 ron/luna

- administrarea dupa bunul plac a etajului 1 din noua cladire construita anul trecut si situata in spatele Casei Fotbalului, unde are si noul birou

Deciziile au fost luate de cei 13 membri ai Comitetului Executiv, cu doar 3 voturi impotriva si o abtinere. Sedinta a fost convocata la 07.00 dimineata! Apoi, de la 10.00, avea loc Adunarea Generala in care lui Mircea Sandu i s-a creat postul de presedinte de onoare, inexistent in organigrama, pentru a ramane in functie la UEFA.

Gino Iorgulescu, apropiat al lui Mircea Sandu, nou sef al Ligii Profesioniste si prim-vicepresedinte FRF, a prezentat propunerea Adunarii Generale fara insa a le spune celor din sala ce pachet de beneficii presupune.

Rente viagere vor mai primi şi alţi membri de onoare. Printre ei se numără Dumitru Dragomir, fost vicepreşedinte FRF şi fost preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Emerich Dembrovschi şi Cornel Dinu.

 

 

 

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
vlahul
07 Mar 08:58
Eu ,un roman din popor ,cer in numele poporului roman ca toti cetatenii Romaniei sa beneficieze de aceleasi avantaje ca acest neica nimeni care a ingropat fotbalul romanesc.Poporul roman a participat la primul razboi mondia,a intregit Romania,a participat la al doilea razboi mondial,a construit comunismul si a industrializat tara,am dat jos comunismul si am distrus toata economia comunista,am construit capitalismul de cumetrie si de jungla,dar am facut ceva,oricum mult mai mult ca banditul de mircea sandu si in aceste conditii meritam toate avantajele ,daca nu vom iesi cu milioanele in strada,de ce pentru unii muma si pentru altii ciuma.
Răspunde
1 0
Radu Popescu
06 Mar 18:09
Sa-i dea cineva un pistol, sa nu se mai chinuie...
Răspunde
6 -1
Cocofifi
06 Mar 17:28
Ieșeam mai ieftin dacă rămâneaNașu' prezident...

Așa trebuie să-l plătim și pe actualul președinte, și pe "legendarul" Mircea Sandu. Vorba lui Păcală: "am plecat la târg să vând vaca și m-am întors cu punga goală și cu datorii la hangiu"...

Dar, se pare că așa ne place!
Răspunde
7 0
eu.
06 Mar 15:25
Animalele astea au furat 20 de ani si au milioane de euro in conturi , mitica , sandu si care mai sunt impreuna cu toti care au semnat să se dea aceste rente să umfle parnaia urgent , au distrus sportul .să dea din bani astia 100 de burse pentru sportivi cu potential , incredibil !!!!!
Răspunde
8 0
imi e sil
06 Mar 15:08
daca va intrebati unde sunt tinerii, unde sunt echipele de tineret, de ce mergem la mondialul de la mamaia: nah! in rente viagere sunt banii
Răspunde
6 0
Dan
06 Mar 14:54
O sa urmeze si Federatia romana de tenis, de handbal, hochei etc.,cu pretentii la fel de mari.
Răspunde
7 0
milud
06 Mar 14:53
Si-a redus pretentiile in urma idignarii din presa ? Pe dreacu, i se filfiie lui de presa, mai ales acum dupa retragere. A pus si el ca neamu' prost, doar-doar ramine cu ceva dupa ce mai taie astia noi ...
Pina la toamna il vedem la coada la somaj, ca obrazul si recunostinta sint flori rare in mediul ala de mizerabili !
Răspunde
14 0
huooooooooooooooooo
06 Mar 14:50
Asta n-are din ce trai ? N-are pensie, n-are niciun venit ? Pai atunci sa ceara ajutor social de la primarie, sarmanul ! Daca toti presedintii, directorii, ministrii, primarii si mai stiu eu ce mari rahati prin tara asta si-ar aloca rente viagere de mii de euro pe luna, ce-ar fi ? Cum e posibil sa se accepte asa ceva, cand in parlament nu s-au gasit nici macar 2 lei pentru majorarea alocatiei pentru copii ??????????????????????????????????????????????????????????
Răspunde
15 0
Cornel
06 Mar 13:59
Nu merita nimic.Ce au facut,au facut doar generatia lui Hagi,hotul asta comunist nimic nu a facut.Ce scarbe hoate.
Răspunde
15 0
Nicolae
06 Mar 13:57
Doar intr-o tara comunista multilateral dezvoltata se putea intampla asa ceva.Ce a facut acest hot pentru fotbalul Romanesc pana la urma?NIMIC..ZERO BARAT..merita condamnat pentru hotiile lui demult.Asta e tara lor..tara comunistilor bolsevici..Asta si militianul de mitica meritau inchisi si averile confiscate,dar nu aici unde domneste comunismul iliescian.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?