Mircea Geoană își începe mandatul ca secretar general adjunct al NATO

16 Octombrie 2019

Mircea Geoană este noul secretar general adjunct al NATO, de joi, 17 octombrie. Geoană este primul român și primul est-european care ocupă această funcție. Acesta o înlocuiește pe Rose Gottemoeller, la rândul ei prima femeie secretar general adjunct din istoria de 70 de ani a NATO.

Rose Gottemoeller a devenit secretar general adjunct al NATO în octombrie 2016, înlocuindu-l în funcție pe ambasadorul american Alexander Vershbow.

Mircea Geoană, fostul ministru de Externe al României este primul român și întâiul reprezentant din Europa de Est numit în a doua cea mai înaltă funcție din conducerea Alianței Nord-Atlantice.

Până în prezent, secretarul general adjunct al NATO a fost ocupat de oficiali și reprezentanți din Olanda, Italia, Turcia, Canada și Statele Unite.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a decis la 17 iulie 2019 să-l numească pe Mircea Geoană din România în calitate de următor secretar general adjunct.„Sunt bucuros să anunț numirea lui Mircea Geoană drept următorul secretar general adjunct. Este un avocat ferm al legăturii transatlantice și va aduce o experiență îndelungată în calitate de om de stat și diplomat acestui post. El va fi primul român care va deține această poziție de rang înalt”, a transmis Jens Stoltenberg, cu acea ocazie.

Mircea Geoană este noul secretar general adjunct al NATO. Geoană: ”Sunt profund onorat”

Mircea Geoană este fondatorul și președintele Institutului Aspen România.

A fost președinte al Senatului României, ministru al Afacerilor Externe (2000-2004) și ambasador al României în Statele Unite (1996-2000).Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?