Ministrul Sănătății, anunț important: Cum vrea Sorina Pintea să scape de șpăgile din spitale?

9 Ianuarie 2019
Sorina Pintea
Sorina Pintea

Ministrul Sănătății recunoaște faptul că șpaga în spitale nu a fost încă eradicată.

Sorina Pintea a declarat la Realitatea TV că acest fenomen este unul de mare amploare și intenționează să facă, împreună cu federaţiile din sănătate, un plan de măsuri pentru a limita obiceiul de a se oferi bani în plic în spitalele românești.

”Trebuie să ne schimbăm mentalitatea. În continuare, în spitale se dă (șpagă, n.r.). E o cutumă de care nu șim cum să scăpăm”, a spus ministrul Sănătății.

Sorina Pintea a mai spus că nu s-a discutat deschis până cu puțin timp în urmă despre șpaga dată în spitale. ”Este nevoie să facem ceva”, a completat aceasta.

Ministrul Sănătății a mai spus, legat de protecția SPP pentru membrii Guvernului, că majoritatea miniștrilor au optat să nu aibă pază. ”Nu ni s-a impus niciodată să avem sau nu protecția SPP”, a precizat ea.

Conform ei, premierul Viorica Dăncilă este îndreptățită să aleagă să aibă pază SPP întrucât este președința Consiliului UE.

În ceea ce privește ”volumul” scris de Darius Vâlcov, la capitolul Sănătate, Sorina Pintea spune că va fi vorba de un bilanț prin care se evaluează măsurile implementată.

”Noi, periodic am trimis rapoarte la Guvern. E normal să prezentăm românilor măsurile pe care le-am luat”, a precizat ministrul.

Întrebată care sunt principalele realizări din Sănătate, Sorina Pintea a precizat: implementarea programelor de screening, reducerea prețului la medicamentele inovative cu 35% și eliminarea comisiilor pentru medicamentele oncologice scumpe. ”Mai sunt multe alte lucruri...dodarea spitalelor cu CT-uri, cu RMN-uri”, a completat ea.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
johnneil
10 Jan 09:52
Asta nu stie pe ce lume traieste. Chiar daca le tripleaza salariile medicilor tot nu starpeste SPGA.
Răspunde
0 0
Goe
09 Jan 21:06
doamna ministru, este adevarat ca consilierul d-voastra economic a primit SPAGA un meleon de euroi pentru canalizari in citeva sate oltenesti !?
Răspunde
0 0
Jean
09 Jan 19:14
... partidul condamnatilor vrea sa ''reduca'' sfinta spaga de la gura votantilor ! HAHAHAHAHAHAHA
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?