Ministrul francez al Apărării: Încă nu poate fi stabilită o dată pentru livrarea primei nave Mistral

13 Noiembrie 2014

Ministrul francez al Apărării, Jean-Yves Le Drian, a declarat, miercuri, că încă "nu poate fi fixată, la acest stadiu", o dată pentru livrarea către Rusia a primei nave de război de tip Mistral, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Ministrul francez al Apărării, Jean-Yves Le Drian, a declarat, miercuri, că încă "nu poate fi fixată, la acest stadiu", o dată pentru livrarea către Rusia a primei nave de război de tip Mistral, relatează AFP, potrivit Mediafax.

"Livrarea ar trebui să aibă loc în curând, doar că societatea DCNS (Şantierele Navale) a anunţat că nu dispune în acest moment de autorizaţia guvernamentală pentru export necesară în vederea efectuării transferului. Prin urmare, încă nu poate fi fixată, la acest stadiu, o dată pentru livrare", a declarat Le Drian în faţa deputaţilor francezi.

"Înainte de fixarea acestei date, care este necesară în vederea livrării (...) primei nave, îndeplinirea obligaţiilor contractuale continuă. Orice iniţiativă suplimentară nu are sens şi cred că, la momentul potrivit, Franţa îşi va asuma responsabilităţile", a adăugat Le Drian.

Primul bastiment de proiecţie şi comandament "Vladivostok" a fost finalizat, în timp ce lucrările de construire a celui de-al doilea, "Sevastopol", continuă la Şantierele STX de la Saint-Nazaire.

Franţa a condiţionat livrarea către Rusia a portelicopterului "Vladivostok" de o implementare a armistiţiului în estul Ucrainei şi de o "soluţionare politică" a crizei.

La sfârşitul lui octombrie, Rusia a anunţat că va primi prima navă la 14 noiembrie, o informaţie dezminţită imediat de constructor şi Guvernul francez pe fondul criticilor venite din partea unor state membre NATO.

Vânzarea către Rusia a două portelicoptere de tip Mistral, încheiată în 2011, în timpul preşedinţiei lui Nicolas Sarkozy, a fost evaluată la suma de 1,2 miliarde de euro. Aceste bastimente sunt nave de război polivalente care pot transporta elicoptere, tancuri sau găzdui la bord un stat major.

Subiecte pe aceeași temăSursă: Mediafax

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?