Ministrul Finanțelor, anunț de ultimă oră despre "ordonanța lăcomiei"

15 Martie 2019
Ministrul Finanțelor, anunț de ultimă oră despre "ordonanța lăcomiei"
Ministrul Finanțelor, anunț de ultimă oră despre "ordonanța lăcomiei"

Modificările la Ordonanţa 114 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare trebuie făcute obligatoriu până la finele lunii martie şi deja sunt discuţii cu sectoarele vizate de acest act normativ, dar principiile ordonanţei vor fi păstrate, a declarat, vineri seara, la un post TV, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

"Modificările pe 114 trebuie făcute obligatoriu până la finalul lunii martie. Noi ne-am angajat în discuţie pe sectoarele vizate de această Ordonanţă. Adică, pe pe zona bancară Ministerul Finanţelor Publice a avut discuţii cu banca centrală şi Asociaţia Română a Băncilor. Suntem aproape de un document care să fie săptămâna viitoare discutat şi încheiat ca şi concept, agreat de Ministerul Finanţelor, Banca Naţională şi Asociaţia Băncilor. Pe partea de energie şi comunicaţii, la fel, colegii mei din Cabinet au avut discuţii cu toţi actorii din piaţă. La fel şi cu Pilonul II. Încercăm să modificăm o singură dată această Ordonanţă 114, având toate aceste propuneri de modificare, dar care se vor agrea cu toţi partenerii din piaţă. Noi păstrăm aceleaşi principii din Ordonanţa 114. Vrem ce? Ca toţi cetăţenii din România, atât persoane fizice, cât şi persoane juridice, companii, mediul privat, să aibă de câştigat. Adică băncile să finanţeze economia reală, să crească intermedierea financiară. Încurajăm acest lucru prin noul mecanism pe care îl avem convenit cu cei din partea bancară. La fel, pe partea de energie, consumatorii vulnerabili să fie protejaţi de creşterile nejustificate de preţuri în zona de energie. În partea de telecomunicaţii, să încurajăm ca România să poate să obţină din ceea ce are de vândut, licenţele 5G şi nu numai, să obţină corect preţul pe care alte state îl încasează din operaţiuni similare", a explicat Teodorovici, citat de agerpres.ro.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Nu injositi guvernul,lăsați Parlamentul ,bre !
16 Mar 17:31
OUG se aproba de parlament ,bre,nu mai injositi guvernul !Dece nu intrebati si de acceze ,pe cei care le plătesc,de ce nu intrebati procurorii,daca vor sectii speciale de cerceatre,de ce ii consultați pe fermieri,cand le impuneti impozite ?Si de-odataăbănci si multinaționale trebuie sa consimtă la lege.La discutii,ati consultat si asociațiile de prorietari ?Dezamagit,de modul cum se dau si se agroga legile la presiunea strazii sau a bancherilor,batele sa le bata ca tari mai sunt.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?