Moțiunea simplă împotriva ministrului Educației a picat. Gafe din discurs: ”preoritare”

14 Mai 2018

Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a fost  din nou contestat de Opoziţiei. Dar moţiunea simplă "PSD vinde locurile în universităţi clientelei sale politice" a picat au fost 71 de voturi ”împotrivă” și 35 ”pentru”. La final, Claudiu Manda i-a spus ”Felicitări, nu trebuie să vă dați demisia”.

”Motiunea este un demers politicianist”, a pus Valentin Popa. În discursul său, Popa a rostit de foarte multe ori „citez” și ”am incheiat citatul”. Apoi a venit și prima gafă: ministrul a rostit ”preoritare”, în loc de prioritare.

Moţiunea simplă "PSD vinde locurile în universităţi clientelei sale politice", împotriva ministrului Educaţiei, Valentin Popa, va fi dezbătută şi votată, luni după-amiază, în plenul Senatului.

Grupurile parlamentare USR şi PNL au depus lunea trecută moţiunea simplă pe Educaţie, ca urmare a deciziei ministrului Educaţiei "de a tăia drastic din locurile de admitere ale celor mai vechi şi prestigioase universităţi".

Semnatarii solicită demisia ministrului Educaţiei pe motiv că "a eşuat în misiunea sa".

Ministrul Educaţiei. Cei 36 de senatori USR şi PNL care au semnat moţiunea consideră că ministrul Educaţiei a procedat astfel deoarece "apără interesele unor abonaţi ai puterii şi nu interesele educaţiei naţionale".

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?