Ministrul de Finanţe, nemulţumit de Europa. "Plecăm din start cu un handicap"

30 Octombrie 2018

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodoroivi, a declarat, marţi, că agenţii economici din statele mai mici din UE, inclusiv România, au parte de un tratament diferit în ţările unde încep să facă business.

Eugen Teodorovici a adăugat că acest fapt înseamnă un minus din punct de vedere bugetar.

„România există pe hartă. Există bine. Poate fi un exemplu pentru ceea ce înseamnă UE în ansamblul său şi nu numai. Cum să facem? Cred că este simplu. Să adăugam la cele patru criterii ale dl comisar încă unul şi foarte important şi pe care l-am menţionat şi astăzi în discuţia pe care am avut-o împreună şi anume reguli egale pentru toţi cei ce sunt în UE astăzi şi nu doar pe hârtie. Agenţii economici din statele mai mici poate, şi astăzi mă refer la România, au un tratament din păcate diferit în ţările unde încep să facă business, în ţările în care tranzitează, dacă vorbim de companiile de transport şi nu numai. Sunt exemple care din păcate aduc din punct de vedere bugetar un minus", a declarat Eugen Teodorovici, la conferinţa „O politică de coeziune inclusivă pentru o Uniune mai apropiată de cetăţeni" unde a participat şi comisarul european Gunther Oettinger.

De asemenea, ministrul de Finanţe a vorbit şi despre reglementarea regulilor de finanţare din spaţiul UE.

„Haideţi să vedem ce înseamnă riscul de ţară. Să-l definim şi veţi vedea că la finalul acestei analize argumentul nu se susţine. Vorbim de finanţare diferită între membrii UE, fie că sunt persoane juridice, fie că sunt persoane fizice, din start au plecat cu un declaj. Acelaşi business pe care vrei să l faci în România, în Cehia, în Croaţia şi în alte state mai mici din UE, deci pleci din start cu un handicap, cu un minun, pentru că nu poţi să fii pe piaţa unică la fel de competitiv ca un alt european, o altă companie europeană din vestul Europei", a mai spus Teodorovici, citat de ZF.ro.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Jan
31 Oct 07:20
Asta e de pe alta planeta, planeta celor care au fara sa munceasca si fara sa gindeasca. Agentii economici romani sint defavorizati la ei in tara, defavorizati de propriile legi, de proprii guvernanti care prefera spagile strainilor pentru care sint gata sa vinda si viitorul copiilor lor. Atita timp cit guvernantii incurajeaza coruptia si defavorizeaza micii agenti aconomici in favoarea celor mari care dau spagi la partide si a strainilor care cumpara tot la pret redus, nu pot cere ca strainii sa protejeze ceea ce guvernul scuipa. Jegurile astea au creat un monstru de ignoranta, hotie si prostie usor de folosit de straini ! Cind propria tara te jupoaie sau te obliga doar sa dai spaga partidului sau celor care controleaza si favorizeaza strainii asigurindule protectie la toate nivelel, ce norme sa ti se aplice in tari normale care vad ca vii din evul mediu !?
Răspunde
0 0
Glume
31 Oct 02:55
Fals... foarte fals! Aceasta se numeste incompetenta in guvernare! De vina sunt politicieni romani incapabili de a se ocupa de tara! Se ocupa de justitie sa fure ca in codru... si apoi... pun vina pe alti! Asta fac de 30 de ani! Mereu viana este a altora... ei sunt cei mai buni si cei mai competenti! Jalnic...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?