Ministrul de Finanțe recunoaște că s-a golit fondul de rezervă al Guvernului

12 Septembrie 2018

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a recunoscut că fondul de rezervă al Guvernului a ajuns pe zero, în ciuda mesajelor anterioare ale Executivului.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat, marți seară, că la rectificarea bugetară, a fost alimentat fondul de rezervă al Guvernului care ajunsese pe zero, deoarece s-au făcut plăți de 600 de milioane de lei doar pentru despăgubirea persoanelor afectate de inundații.

"La rectificare, noi am alimentat acest fond de rezervă, care era la momentul respectiv zero, pentru că am plătit foarte mult și pe partea de inundații", a declarat Eugen Teodorovici, la TVR 1.

Întrebat dacă banii din fondul de rezervă al Guvernului au plecat și către plată salariilor, ministrul Finanțelor a precizat că "din fondul de rezervă nu poți să duci în salarii, duci în partea de investiții, în zona asta de refacere a unor proiecte de infrastructura. 600 de milioane de lei s-au dus numai pe zonă această, inundații".

La data de 24 august 2018, Teodorovici declara: "Legea Salarizării a produs efecte, de aceea e nevoie de o rectificare care vizează și salariile".Chiar dacă acum Teodorovici spune că a fost nevoie de rectificare pentru că nu fuseseră cuprinse în buget calamitățile, în toată perioada contrelor între Palatul Victoria și Cotroceni pe tema rectificării, Guvernul a spus că e nevoie să fie adoptată pentru că altfel rămân fără bani pensionării, salariații, mamele, iar pacienții nu vor mai putea beneficia de tratament.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Elena
12 Sep 12:51
Rușine!!!! Nu a făcut decât sa apere acțiunile guvernului în loc să facă bine calculele, sa aibă grija de banii poporului. Îmi pare rău că trebuie să o spun dar ori nu este pe măsură funcție pe care o ocupa ori e subiectiv (a venit mereu în apărarea PSD). Eu cred ca amândouă. Nu despăgubirile au golit vistieria tarii.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?