Ministerul Mediului pregăteşte introducerea unei taxe pentru PET-uri

10 Aprilie 2009
Foto: exportpages.ro
Foto: exportpages.ro
Ministerul Mediului pregăteşte taxa pentru PET-uri care au nevoie de o perioadă de timp foarte lungă pentru degradare, fiind una dintre cele mai mari surse de poluare.
Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a declarat, vineri că, în prezent, caută soluţii tehnice şi economice pentru instituirea taxei pe PET-uri.

"E nevoie de o anumită formulă prin care să conştientizăm că acel PET, care, teoretic, este gratis, seamănă foarte mult cu punga care era gratis în supermarket. Dacă o luăm cantitativ, un PET cred că ar conţine zece pungi, ca volum de plastic, care stă 400 de ani în natură până se degradează", a declarat Nemirschi după ce a participat, vineri, la o acţiune de ecologizare a Someşului Mare alături de 4.000 de copii care au adunat peste 250 de saci cu PET-uri. Pentru efortul lor, copiii au fost premiaţi de ministru cu şepci, tricouri şi diplome.Nicolae Nemirschi a sosit, vineri dimineaţă, la Năsăud şi a început o vizită de două zile în judeţul Bistriţa-Năsăud. Acesta a vizitat oraşul Sângeorz-Băi unde se află şi o pepinieră silvică, dar şi comunele Şanţ şi Lunca Ilvei.

Subiecte pe aceeași temăSursă: NewsIn

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?