Mihai Chirica l-a interzis pe Adrian Năstase la Iași!

21 Septembrie 2019

Adrian Năstase nu a fost lăsat să organizeze conferința despre „Rolul elitelor în construcţia României moderne" la „Conferinţele Fundaţiei Europene Titulescu" la Muzeul Municipal Iași. El susține că de vină pentru acest fapt este primarul Mihai Chirica.

”M-am bucurat sa merg la Iasi pentru o conferintă, pe care Fundatia Titulescu a initiat-o, in legatură cu perioada premergătoare Marii Uniri si cu cei care au contribuit la dezvoltarea României moderne. Din punct de vedere istoric, este vorba de perioada dintre 1859 si 1918. Dintre „Mica" Unire si „Marea" Unire. Este vorba si despre cei care au avut un rol fundamental in acea perioadă pentru consolidarea identitătii nationale si pentru realizarea Unirii. In domeniul politic, in domeniul cultural, al limbii, al bisericii, al literaturii, etc. De aici, tema conferintei – „Rolul elitelor in construirea României moderne".

Au mai prezentat comunicări profesorii Alin Spânu, Ionut Cojocaru si Liviu Tăranu. Eu am vorbit despre sociologia elitelor, despre conceptul de elită (natională, guvernamentală, ne-guvernamentală, etc), preluănd unele dintre teoriile lui Vilfredo Pareto. Si desigur am prezentat contributiile generatiei pasoptistilor, a oamenilor politici, a oamenilor de cultură la realizarea marilor idealuri, concretizate in 1918.

Totusi, am subliniat că doar in putine momente, elita romaneasca a actionat consensual. De obicei, ea a fost divizată. Si am dat numeroase exemple, lărgind aria si pentru perioada interbelică. De altfel, acelasi lucru se observă si acum.

Conferinta s-a desfăsurat la Cercul Militar, desi convenisem initial ca ea sa aibă loc la sediul noului Muzeu municipal, unde urma să fie vernisată o expozitie cu gravuri si litografii ale Iasului. In special, mai multe litografii colorate de mână, realizate de J. Rey si tipărite la 1845, la Iasi, de Muller dar si litografii ale Bucovinei, realizate de Oskar Laske. Anuntasem intentia mea de a dona aceste lucrări Muzeului nou infiintat”, a povestit Adrian Năstase pe blogul său.Năstase așteaptă noile alegeri

”Din păcate, inainte de eveniment, primarul Iasului a interzis folosirea sălii muzeului si i-a interzis directoare Ichim chiar si participarea la evenimentul de la Cercul Militar – unde am vernisat si expozitia de grafică.

In aceste conditii, am decis să revin asupra hotărârii de a dona lucrările si voi astepta, cu răbdare, alegerile locale de anul viitor, cu speranta că iesenii vor alege un om mai intelept, demn de înaintasi”, a mai zis fostul premier, relatează DCnews.ro.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Nelutu
21 Sep 12:09
Nemernicul de Nastase ar trebui sa aiba interzis la libertate pentru toata bataia de joc la adresa viitorului Romaniei,prin toate actiunile antiromanesti,cu bataie lunga,intreprinse in perioada cit a fost prim ministru!
Răspunde
0 0
borfasi
21 Sep 08:49
In Ungaria tiganii nu au voie sa circule cu autobuzele care trec prin centrul Budapestei ,si asta de mult timp .
E, dar ungurii sunt un popor cu demnitate!!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?