Meseriile plătite cu salariul MINIM. 80% dintre angajați nu primesc un ban în plus

29 Noiembrie 2016
Salarii mici
Salarii mici
FOTO: www.libertatea.ro

Un sfert dintre angajații din România sunt plătiți cu salariul minim. Cei mai urgisiți sunt șoferii de camion, agenții de securitate și muncitorii necalificați în industria confecțiilor potrivit unui studiu realizat de Institutul Național în domeniul Muncii și Protecției Sociale, solicitat de Guvern pentru a stabili salariul minim.

Meseriile care concentrează cele mai multe contracte la salariul minim sunt protecție și gardă, transporturi rutiere de mărfuri, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, fabricarea pâinii, activități de curățenie a clădirilor, exploatare forestieră.

Ocupațiile retribuite preponderent cu salariul minim sunt acar (81,5% din total contracte pentru această ocupație), ofițer de punte (81,2%), agent de securitate (80,1%).

Ocupațiile cu numărul cel mai mare de contracte active încheiate la salariul minim sunt: șofer autocamion (87.259), agent securitate (82.684), muncitor necalificat în industria confecțiilor (58.223), muncitor necalificat la demolarea clădirilor (54.269), muncitor necalificat la ambalarea produselor solide și semisolide (28.083), muncitor necalificat la spargerea și tăierea materialelor de construcții (17.837), potrivit studiului prezentat de Profit.ro.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?