Membrii reţelei Preda, prinşi chiar înainte de un jaf armat şi un nou transport de heroină

29 Decembrie 2009
Fratele lui Eugen Preda, reţinut de procurorii DIICOT pentru cămătărie şi şantaj
Fratele lui Eugen Preda, reţinut de procurorii DIICOT pentru cămătărie şi şantaj

Procurorii DIICOT şi poliţiştii de la crimă organizată i-au prins pe membrii reţelei Preda chiar înainte de un jaf armat şi un nou transport de heroină adusă din Turcia. Furnizorul drogurilor era un turc supranumit în ţara natală regele heroinei. Judecătorii au făcut azi publice şi motivele pentru care au decis să aresteze membrii grupării.

Jaful armat ar fi urmat să aibă loc la un restaurant fastfood din cartierul Crângaşi, chiar în aceste zile. Planul a fost pus la cale de Marius Costea, zis Ţâru. Urma să-l ajute doi complici care aveau şi pontul despre momentul potrivit din noapte în care banii din încasări nu sunt predaţi, iar personalul este minim. Ţâru este principal suspect pentru o spargere comisă înainte de Crăciun la reşedinţa din Corbeanca a preşedintelui Camerei de Comerţ Româno-britanice şi plănuia să-l jefuiască şi pe cel care urma să aducă heroina din Turcia - sportivul Daniel Stinghie.

Stinghie este cel mai nou membru al reţelei ţesute în jurul lui Eugen Preda. Anchetatorii susţin că tânărul a fost recrutat acum 3 luni pentru un transport de heroină din Turcia. Maşina sa a fost special pregătită pentru a ascunde 50 de kilograme de droguri într-un compartiment din spatele banchetei, spun anchetatorii. Intermediarul transportului de droguri ar fi fost George Laurenţiu Dinu, zis Gore. În documentele trimise instanţei, DIICOT susţine că furnizorul drogurilor era chiar Hali Halitoglu, arestat în 2003 în România, după ce în pădurea Snagov a fost găsită o tonă de subtanţe folosite la fabricarea drogurilor.

Anchetatorii susţin că Eugen Preda coordona reţeaua. Multiplu campion mondial şi european la lupte, cariera la Clubul Dinamo a lui Eugen Prada s-a încheiat în această primăvară după scandalul Mall Praza. Anchetatorii spun că sportivul s-a ţinut mai departe de linia întâi a ilegalităţilor. Mai puţin pe 28 ianuarie, atunci când ar fi participat, alături de alţi 5 indivizi din acest lot, la furtul armelor de la Ciorogârla. Urmele sale ADN au fost identificate, în urma unei expertize, pe o ladă de arme şi pe uşa unui dulap din depozitul Cirorgârla. Niciunul dintre cei arestaţi aseară de Tribunalul Bucureşti nu a recunoscut vreuna din faptele imputate de procurorii DIICOT.

Anchetatorii aşteaptă în acest moment rezultatele expertizei AND în cazul lui Adrian Preda, fratele mai mic, singurul lăsat în libertate după decizia de aseară a Tribunalului Bucureşti. Anchetatorii au găsit în dulapul său de pantofi un pistol de calibrul 7,65. Criminaliştii urmează să spună şi dacă arma a fost folosit la vreo infracţiune. Adrian Preda este cercetat de doi ani pentru tentativă de omor. A fost arestat preventiv, în 2008, pentru o lună, pentru că i-ar fi atacat cu cuţite pe membrii unei bande rivale în acelaşi mall Plaza în care primăvara trecută s-a bătut cu agenţii BGS şi poliţia.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?