Medicii, în alertă! Criză de vaccin antigripal

18 Noiembrie 2017

Vaccinul antigripal întârzie și anul acesta, iar românii continuă să se trateze cu antibiotice după ureche, în ciuda restricțiilor din farmacii.

Suntem pe primul loc în Uniunea Europeană la consumul de antibiotice fără rețetă, avertizează un raport al Organizației Mondiale a Sănătății.

Ministerul anunță că abia s-a încheiat procedura de licitație a dozelor necesare campaniei de vaccinare, ceea ce înseamnă că ne putem vaccina cel mai devreme în luna decembrie.

Rodica Tănăsescu, preşedintele Societăţii Naţionale a Medicinei de Familie, a declarat la REALITATEA TV că le recomandă oamenilor să-şi cumpere singuri vaccinul. "Această situaţie se perpetuează de ani de zile. Pacienţii trebuie să-şi cumpere singuri acest vaccin", a declarat medicul, care a precizat că este mai ieftin să te vaccinezi decât să tratezi o viroză. 

De asemenea, Rodica Tănăsescu a atras atenţia asupra consumului de antibiotice. "Toate virozele sunt absolut indiferent la tratametul cu antibiotice. Virozele se tratează cu antitermice, consumul de antibiotice este dăunător", a declarat Rodica Tănăsescu la REALITATEA TV. Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?