Medicii i-au lipit o ureche de mână. "Va începe din nou să audă peste 4 luni"

10 Noiembrie 2016
Urechea pe mână
Urechea pe mână

Operație revoluționară într-un centru medical din China. Medicii încearcă să-i creeze o nouă ureche unui pacient care și-a pierdut organul auditiv într-un accident.

Un celebru chirurg plastic din China, cel care a realizat și primul transplant de față, a reușit să integreze o ureche artificială pe brațul unui bărbat, printr-o procedură medicală de pionierat.

Pacientul, pe nume Ji, și-a pierdut urechea dreaptă în urmă cu un an într-un accident auto. Nu mai avea nicio speranță să își recupereze auzul până nu l-a întâlnit pe doctorul Guo Shuzhong dintr-un spital din Xi'an, potrivit People's Daily.

Medicul a utilizat cartilajele de pe coastele bărbatului pentru a construi o nouă ureche: a reușit să i-o integreze pe braț și acum speră să reușească un transplant pe capul pacientului în termen de 4 luni.

Medicul Guo Shuzhong spune că partea cea mai dificilă din procedura chirurgicală în 3 pași este tocmai aceasta de implantare a urechii pe antebrațul bărbatului și capacitatea noului organ de a se dezvolta în continuare."Până acum operația a fost un succes. Sper ca în maxim 4 luni, Ji să aibă o ureche nouă", a spus chirurgul citat în media chineză.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?