Medicamentele care provoacă dependenţă

9 Iulie 2018

Medicamentele pentru care nu ai nevoie de reţetă, dar şi unele indicate de medic pot da dependenţă. Iată care sunt acestea și cum se manifestă simptomele dependenţei.

Dependenţa de medicamente este una de natură psihisică, iar ea se manifestă prin nevoia accentuată de a obţine efectul ce apare după administrarea pastilei. Astfel, persoana pierde treptat controlul şi ajunge să ia medicaţia indiferent de consecinţe, totul pentru a ameliora simptomele deranjante.

Folosirea frecventă a picăturilor de nas poate duce la dependență deoarece ele pot să conţină substanţe care ajută la desfundarea nasului pentru câteva ore. În timp, picăturile dau dependenţă, ba, mai mult, ele modifică echilibrul de la nivelul căilor respiratorii.

Medicamentele care au ca principal efect calmarea durerii fie de cap, musculară, sau abdominală. Riscul de apariţie a dependenţei este cu atât mai ridicat cu cât multe dintre acestea se eliberează fără prescripţie medicală. De asemenea, antidepresivele și tratamentele cu corticoizi produc dependență de lungă perioadă.

Potrivit clickpentrufemei.ro, senzația de durere accentuată, stările de anxietate, transpiraţia, palpitaţiile, insomnia, tensiunea arterială ridicată, senzaţia de rece-cald, secreţiile nazale abundente sau în unele cazuri diareea, sunt principalele semne ale dependenţei.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?