Mazăre, condamnat la 9 ani și 10 luni de închisoare cu executare în dosarul ,,Polaris''

3 Mai 2019
Efectele deciziei CCR privind protocoalele. Schimbări MAJORE în dosarul lui Mazăre
Efectele deciziei CCR privind protocoalele. Schimbări MAJORE în dosarul lui Mazăre
Efectele deciziei CCR privind protocoalele. Schimbări MAJORE în dosarul lui Mazăre

Radu Mazăre a fost condamnat vineri la 9 ani și 10 luni ani de închisoare în dosarul „Polaris''. Sentința nu este definitivă și  a fost dată după trei luni de amânări.  Radu Mazăre este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu și conflict de interese.

La termenul din ianuarie, procurorii DNA au cerut 12 ani de închisoare în cazul fostului edil. De atunci, magistrații au amânat de mai multe ori decizia.

În acelaşi dosar, sunt judecaţi fostul deputat Eduard Martin, acţionar la compania Polaris M Holding SRL, acuzat de dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu, şi omul de afaceri Gabriel Strutinsky, pentru trei infracţiuni de complicitate la luare de mită.

Potrivit DNA, în perioada 2006 - 2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat peste 2 milioane euro, din care a primit un milion de euro şi 2.472.303 lei, de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism pentru proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenţionau să le dezvolte în Constanţa.

 Sumele de bani ar fi fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de reprezentanţii societăţilor respective cu o firmă controlată de Radu Mazăre atât direct, cât şi prin intermediul lui Strutinsky. Acesta din urmă a transmis solicitarea lui Mazăre către reprezentanţii societăţilor respective şi a semnat contracte fictive de publicitate între acele societăţi şi o firmă pe care el o administra.
 

DNA mai spune că, în perioada 2008 - 2014, Radu Mazăre, cu ajutorul lui Strutinsky, a primit de la firma Polaris M Holding SRL, al cărei asociat şi administrator în fapt era Eduard Martin, peste 7 milioane de euro, pentru că a asigurat acestei companii câştigarea unei licitaţii organizate de Primăria Constanţa pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a oraşului.În anul 2008, între Polaris M Holding SRL şi primăria condusă de Radu Mazăre a fost încheiat un contract având ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioadă de 25 de ani şi un act adiţional la acest contract prin care valoarea acestuia a fost majorată nejustificat cu 10 milioane de lei.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Nae
04 May 12:01
O zi buna pentru romani ! Un infractor mai putin pe strazi ! O zi foarte buna va fi cind se vor recupera si pagubele produse de ciumatul asta !
Răspunde
0 0
mos Martin
04 May 08:35
e colonel bre.
Răspunde
0 0
Rezistenta
04 May 08:13
Martin, nasul lui Pringhena de la Rosal, conectati la gunoaiele oamenilor, este arestat din 2015 in USA pentru dare de mita catre un functionar american de origine chineza de la baza Kogalniceanu. Ma intreb cum a dat el declaratii in dosarul lui Mazariche. O fi Maior? O fi Coldea? Ce a dat la schimb?
Răspunde
0 0
Mihai
03 May 17:53
AMR 9 ani și 10 luni.
9 ani și restul zile si vin țoalele civile.
Răspunde
0 0
o sa fie liber in mai putin de-un an
03 May 15:55
asa cred io.
Răspunde
0 0
Păstarți idelogia pentru minciună,lasati justiția sa zburde lentreu ei !
03 May 15:39
Rusine,de 4 ori rusine !
Răspunde
0 0
Ciocoii Rosii
03 Apr 09:32
... nu mai speriati oamenii ca vine ordonantaaaaaaa !!! Bubicoooo, baga mare ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?