Matteo Renzi: Pedeapsa minimă pentru corupție se va majora de la patru la șase ani de închisoare

12 Decembrie 2014
Matteo Renzi: Pedeapsa minimă pentru corupție se va majora de la patru la șase ani de închisoare
Matteo Renzi: Pedeapsa minimă pentru corupție se va majora de la patru la șase ani de închisoare

Premierul italian, Matteo Renzi, a anunțat, vineri, la finalul unei ședințe de guvern extraordinare, că pedeapsa minimă pentru corupție se va majora de la patru la șase ani de închisoare și că vor fi depuse eforturi pentru recuperarea sumelor primite în mod necuvenit, transmite Agenția France Presse, citată de Agerpres.

Mai exact, această măsură va fi propusă într-o viitoare inițiativă legislativă pentru care premierul italian s-a arătat dispus să ceară votul de încredere al Parlamentului. În plus, această lege va urmări eliminarea posibilității ca negocierea pedepsei să le permită corupților să scape de închisoare și să restituie numai o parte a sumelor dobândite ilicit.

"Corupții vor plăti tot, până la ultimul cent și până la sfârșitul ultimei zile de închisoare", a subliniat prim-ministrul, exprimându-și indignarea că, din totalul celor aproape 50.000 de persoane aflate în penitenciarele din Italia, numai 257 au fost condamnate pentru corupție.

Astfel, Guvernul dorește să faciliteze măsurile de confiscare a bunurilor, permițând să se confiște ce a fost transmis deja moștenitorilor, precum și prelungirea termenului de prescripție — care în Italia nu este suspendată în timpul unei proceduri judiciare — pentru a încuraja apărarea să nu mai tragă de timp.

"Este o mare provocare pentru țara noastră", a declarat Matteo Renzi.



La Roma, peste o sută de antreprenori și responsabili politici, printre care fostul primar Gianni Alemanno (de dreapta, 2008-2013), sunt vizați de o anchetă, care a dus săptămâna trecută la arestarea a 37 de persoane, inclusiv presupusul șef al rețelei, Massimo Carminati, provenit dintr-un grupuscul violent de extrema dreaptă.

 

 

Mai multe pe Agerpres.

Subiecte pe aceeași temă



Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

1 -1
Grig
13 Dec 06:06
Venituri suplimentare de minim 300$/luna,prin munca pe calculator la domiciliu 1-2 ore/zi.Instruire gratuita pe mail. Cei interesati trimiteti textul "INFO" la adresa de e-mail m35grig@yahoo.ro
Răspunde
2 -1
13 Dec 05:48
Si apropo: In China pentru furt masiv din banul public pedeapsa este impuscarea. Si glontul este imputat familiei condamnatului.
Răspunde
2 -1
13 Dec 05:47
Mda, si la noi noul cod penal a redus pedeapsa de la 5-15 ani la 1-5 ani. La noi 5 ani e maximul...
Răspunde
3 -2
mda . . .
13 Dec 07:35
8 codurile actuale sunt opera pedeleilor sub comanda figurantului de preduloiu . individul stia de atunci ce va urma cu clientii portocaliilor .
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?