Marii producători de electronice din Japonia au anunţat pierderi colosale şi concedieri masive

30 Ianuarie 2009
Foto: RTV
Foto: RTV
Zi neagră pentru a doua mare economie a planetei. În doar câteva ore, în Japonia s-au anunţat scăderi-record ale producţiei şi disponibilizarea a zeci de mii de angajaţi. Mai mulţi producători japonezi de maşini şi electronice - principalele exporturi ale ţării - au raportat pierderi uriaşe.
Cel mai mare conglomerat industrial nipon, Hitachi, a anunţat pierderi de 7 miliarde de euro şi disponibizarea imediată a 7000 de angajaţi din diviziile de componente electronice şi televizoare.

O situaţie similară la producătorul de echipamente electronice NEC, care a anunţat dispariţia a 20 de mii de locuri de muncă la nivel mondial, după ce a prevăzut pierderi de aproape 3 miliarde de euro în 2009.Toshiba, unul din liderii mondiali pe piaţa semiconductorilor, aşteaptă pierderi de 2,3 miliarde de euro şi trimite în şomaj 4500 de oameni.

Toate acestea după ce luna trecută Sony a anunţat 16 mii de disponibilizări la nivel global.

Cireaşa de pe tort, producătorul auto nr 1 din lume, Toyota se pregăteşte să anunţe că pierderile pe anul acesta vor fi de aproape 3 miliarde şi jumătate de euro - triplu faţă de cât se estima în decembrie. Iar al doilea constructor nipon, Honda, a redus la jumătate estimările de venituri pe 2009, în condiţiile în care vânzările în ultimele trei luni au scăzut, faţă de 2007, cu 90%.

Subiecte pe aceeași temăSursă: Realitatea TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?