Presa rusă: Droguri, accident, viol, moarte în singurătate. Soarta actriței din ”Maria, Mirabela”

4 Aprilie 2018

Medeea Marinescu, cunoscută în România și Rusia pentru rolul jucat în filmul româno-sovietic “Maria, Mirabela”, a participat la un talk-show la postul rusesc de televiziune NTV, unde a aflat despre soarta tragică a partenerei sale de platou, care a jucat rolul Mariei, scrie presa din Rusia.

Medeea Marinescu, cunoscută în tot spațiul ex-sovietic pentru rolul jucat în filmul româno-sovietic "Maria, Mirabela", a fost invitată la un talk-show la postul rus de televiziune NTV, "Stelele s-au reunit", o ediție dedicată actorilor din cele mai populare filme pentru copii, potrivit Sputnik.md. Medeea a povestit că după ce a jucat în filmul „Maria, Mirabela”, practic nu a comunicat cu partenera sa de platou, care a jucat rolul Mariei — Gilda Manolescu. După filmări, în 1981, la vârsta de 6 ani, Gilda Manolescu a plecat cu mama sa în Germania. Aceasta a renunțat la cariera de actriță, făcând balet la școala mamei ei. Mai târziu, potrivit mamei Gildei, fiica ei a avut o relație cu un băiat din cauza căruia a avut de suferit într-un grav accident de circulație, în urma căruia a fost nevoită să renunțe la dans.

"Nu-l puteam suporta, simțeam că această relație nu se va termina cu bine. Era un narcoman și, din câte îmi amintesc, ambii erau drogați când au urcat în mașină. Se certau, iar el s-a izbit cu o viteză mare într-un zid", a povestit mama actriței.

În urma multiplelor traumatisme, Gilda Manolescu a fost nevoită să renunțe la balet și a făcut o stare de depresie. Din cauza durerilor insuportabile, a fost nevoită să-și administreze mai multe medicamente. Mai târziu, ea s-a mutat la Berlin unde s-a angajat la o florărie. A urmat din nou o tragedie — un fost pușcăriaș a răpit-o și a violat-o timp de trei zile.

"Ea a ieșit afară și s-a pornit spre casă. În preajma ei s-a oprit o mașină, din care a sărit un bărbat și a imobilizat-o cu un spray. Timp de trei zile, acesta a violat-o. A fost oribil. Starea sănătății Gildei s-a înrăutățit. În cele din urmă, ea a murit în urma insuficienței renale", a povestit mama actriței.

Când Gilda Manolescu a aflat că filmul "Maria, Mirabela" va fi proiectat în Germania, a izbucnit în plâns și a recunoscut: "Mamă, mi-e dor de Medeea!".

Medeea a aflat această istorie pentru prima dată în studioul din Moscova și a izbucnit în plâns. Ea a povestit cum a încercat s-o caute pe Gilda Manolescu după revoluția din 1989, însă aceasta a refuzat să comunice cu ea.

"Uneori, pentru a supraviețui, pentru a ne mișca înainte, nu trebuie să dăm nimic uitării. Haideți să-o păstrăm în memoria noastră pe Gilda așa cum am cunoscut-o în „Maria, Mirabela"", a spus vedeta română în studioul din Rusia.

Medeea Marinescu a recunoscut că este prima ei vizită la Moscova. Ea s-a arătat fascinată de capitala Rusiei, îndeosebi de Piața Roșie, unde a servit un ceai fierbinte dintr-un samovar.

Filmul româno-sovietic "Maria, Mirabela", în regia lui Ion Popescu-Gopo, a fost realizat în anul 1981 și a devenit unul din cele mai populare filme în URSS. Producția a fost difuzată în limba română și dublaj rusesc.

Amănuntele relatate de presa din Rusia sunt noi, cel puțin pentru publicaul din România. Ultimele vești despre fosta actriță Gilda Manolescu spuneau că aceasta a murit într-un accident, în 2009, la 34 de ani.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Contra
05 Nov 14:26
Ce natie avea violatorul?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?