Manfred Weber vrea să sancţioneze ţările care încalcă statul de drept, inclusiv România

26 Aprilie 2019

UE ar trebui să sancţioneze prin intermediul fondurilor europene ţările membre care nu respectă normele statului de drept, a declarat şeful aripii germane a conservatorilor europeni şi candidat la preşedinţia Comisiei Europene Manfred Weber, menţionând şi România, într-un interviu publicat vineri în Lituania şi citat de France Presse.

O astfel de ameninţare, deşi încă imprecisă, vizează mai multe ţări, iar Parlamentul European a aprobat un proiect de lege în ianuarie ce prevede acest lucru, dar acest text ar trebui încă aprobat de statele membre înainte de a intra în vigoare.

"Propun să îmbunătăţim mecanismul statului de drept", a declarat Manfred Weber, care este candidatul Partidului Popular European (PPE, conservator) pentru a-i succeda lui Jean-Claude Juncker în fruntea Comisiei Europene.PPE este prima forţă a Parlamentului de la Strasbourg.

"Trebuie să mutăm aceste chestiuni departe de politică şi în final să lăsăm să decidă experţii şi judecătorii. Sunt de acord cu ideea legării penalităţilor în astfel de proceduri de fondurile europene", a declarat Manfred Weber agenţiei de presă lituaniene BNS.

Potrivit acestuia, sistemul actual în vigoare "nu a putut împiedica evoluţiile recente din Polonia, Ungaria sau România", ţări care au fost criticate de Bruxelles pentru carenţele în ceea ce priveşte sistemul lor judiciar, libertatea presei sau lupta împotriva corupţiei.

În interviul său, Manfred Weber a vorbit de asemenea despre o "perspectivă" europeană pentru Ucraina, dar a spus că "ar opri discuţiile de aderare" cu Turcia, dacă va fi ales.

Întrebat despre acordarea de paşapoarte ruseşti ucrainenilor din regiunile separatiste proruse din estul ţării lor, Weber a spus că trebuie "apreciat impactul" acestei decizii a Moscovei, în timp ce a estimat că UE ar trebui să fie pregătită să îşi întărească sancţiunile. "Trebuie să ne arătăm voinţa de a ne apăra principiile", a explicat el.

 

Sursa

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Raus sau sictir,e totuna !
27 Apr 07:15
Nu stiu ce natie este acest domn,pentru ca si evreii au nume nemtesti,dar ce as vrea să ii spun este ca nazistii au scos de sub control-politic sau popular-gestapoul si justitia.La vremurile alea vreti ,intorceti-vă,noi avem experienta securității .dirijată de Nicolsky,necontrolată de partid sau de popor si au făcut politica străină.De-abia Ceausescu a instituit controlul de partid asupra securității,care după revolutie,nu a mai avut organe de cercetare si represiune proprii,le-au transferat la DNA si plutoanele de executie de la ICCJ.Motivul ,coruptia afecteaza grav realtiile economice ale occidentului si inlatură ănvestitorii...Câtă ticălosie,si ce presa avem macar una sa spună ,sictir dle, politica penală în România a face parlamentul.La voi cine o face ,UE ?Turcii spun simplu-SICTIR
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?