Manfred Weber, cenzurat de traducătorul în română la Parlamentul UE, când l-a criticat pe Dragnea

14 Septembrie 2018
Manfred Weber 
Manfred Weber 
FOTO: Genevieve ENGEL/EP

Manfred Weber, liderul PPE, a vorbit în Parlamentul European inclusiv despre Liviu Dragnea, lider de partid „deja condamnat“, dar traducerea în limba română a omis sau nu considerat că trebuie prezentat acest aspect, scrie Adevarul.ro.

Discuţia din Parlamentul European asupra activării Articolului 7 din Tratat în cazul Ungariei a atins şi subiectul protestului diasporei şi violenţelor din 10 august de la Bucureşti. 

„Există şi un al doilea exemplu pe care doresc să vi-l împărtăşesc. Am avut demonstraţii de masă în această vară nu în Budapesta, ci în Bucureşti, cu violenţe pe străzi. Şi preşedintele a trebuit să intervină în aceste demonstraţii şi a trebuit să ceară poliţiei să fie mai atentă. Există şi alte probleme politice în sânul grupului politic socialist din Europa şi sper că toată lumea e dispusă să lupte împotriva corupţiei, în toate situaţiile în care aceasta se manifestă“, a declarat Manfred Weber, liderul Partidului Popular European şi potenţial candidat al acestui grup pentru funcţia de comisar european, conform traducerii oficiale în limba română.   

Însă, Manfred Weber a amintit în discursul său şi de Liviu Dragnea, „liderul partidului socialist, deja condamnat. În traducerea în limba română lipseşte această parte.   

Ce a spus, de fapt, Manfred Weber: „Există şi un al doilea exemplu, pe care doresc să vi-l împărtăşesc. Am avut demonstraţii de masă în această vară nu în Budapesta, ci în Bucureşti, cu violenţe pe străzi. Preşedintele a trebuit să intervină la aceste demonstraţii şi a trebuit să ceară poliţiei să fie mai atentă. Acolo există un guvern care foloseşte în mod greşit majoritatea pentru a-l proteja pe liderul partidului socialist care este deja condamnat. Am fost de acord cu toţii, inclusiv socialiştii, să punem acest aspect pe agenda viitoarei sesiuni plenare, şi din nou îmi exprim speranţa că fiecare este gata să lupte împotriva corupţiei în toate privinţele şi nu numai în acest caz aflat, în acest moment în dezbatere” (partea de discurs poate fi ascultată pe varianta în engleză în acelaşi interval).

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Nae
17 Sep 02:50
Indiferent de situatia lui dracnea, incidentul arata partizanismul si politicizarea besedista inclusiv a posturilor platite de ue si mai ales arata faptul ca besedeul nu constientizeaza situatia dramatica a tarii si ca urmare nu are nici o masura de redresarea sau recuperare pentru urmatorii zeci de ani (nu se poate recupera nimic de pe azi pe miine cum sugereaza manipularea politica comunistoida). Organizarea actuala aminteste de acele perioade ale evului mediu, cind turcii, ungurii, austriecii sau rusii nu erau o problema iar boiernashii locali stabileau viitorul rege dupa cum acesta le promitea pomeni si avantaje.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?