Manevre ascunse la ÎCCJ. Cum ar fi scăpat doi procurori de acuzații grave!

15 Mai 2019

Fostul șef al Secției I din DNA, Gheorghe Popovici și șeful DNA Brașov, Cornel David Deca, ar fi fost salvați de la dezastru de instanța supremă, care a avut grija ca cei doi procurori să rămână în magistratură, susține evz.ro.

ICCJ a respins recursul Inspecției Judiciare împotriva hotărîrilor prin care Secția pentru procurori i-a scăpat pe Deca și Popovici de dosarele disciplinare făcute pentru exercitarea funcției cu rea-credință și gravă neglijență, mai susține sursa citată.

"ICCJs-a executat corespunzator si de data asta! Abateri disciplinare care candva erau considerate ca fiind cele mai grave derapaje ale unui magistrat – execitarea functiei cu rea-credinta si grava neglijenta – au ajuns sa fie iertate prea usor, sau trecute cu vederea, desi vorbim despre vatamarea in final a drepturilor justitiabililor.

S-a intamplat si marti, 14 mai 2019, in cazul fostului sef al Sectiei I din DNA, Gheorghe Popovici, si sefului DNA Brasov Cornel David-Deca, ajunsi de manuta la judecata Inaltei Curti in dosarele in care Inspectia Judiciara (IJ) a contestat Hotararile pronuntate de Sectia pentru procurori in materie disciplinara de albire a celor doi procurori.

Pentru cine isi facea insa emotii ca Inalta Curte va admite apelul Inspectiei Judiciare s-a inselat, caci dupa o judecata la foc automat instanta suprema a decis definitiv sa respinga ca nefondate recursurile IJ impotriva hotararilor care ii vizau pe Deca si Popovici", a informat Luju, conform evz.ro.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?