Majorarea salariului minim, în funcție de studii, intră în vigoare de la 1 decembrie

8 Noiembrie 2018

Salariul minim va fi majorat încă de anul acesta. Guvernul vrea să introducă noul salariu minim diferenţiat de la 1 decembrie şi nu de la 1 ianuarie 2019. Asta reiese din draftul hotărârii de guvern pe care l-a obținut Realitatea TV.

Guvernul PSD-ALDE se grăbește cu majorarea salariului minim, în funcție de studii. Potrivit draftului hotărârii de guvern, obținută de Realitatea TV, guvernul vrea să introducă salariul minim diferenţiat de la 1 decembrie.

"Prin prezentul act normativ se propune ca salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată să fie majorat la 2.080 lei lunar începând cu data de 1 decembrie 2018. Începând cu data de 1 decembrie 2018, pentru personalul încadrat pe funcții cu nivel de studii superioare și pentru personalul cu vechime în muncă peste 15 ani, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, se stabileşte la 2.350 lei lunar”, scrie în document.

Primul pas pentru adoptarea acesti decizii va fi făcut vineri. Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă care va permite, ulterior, introducerea salariului minim diferenţiat. 

Olguța Vasilescu anunțase săptămâna viitoare că salariul minim pe economie va fi majorat de la 1 decembrie 2018 şi va fi diferenţiat în funcţie de studii."Săptămâna viitoare sau la următoarea şedinţă de Guvern vom avea o Ordonanţă de urgenţă de modificare a Codului Muncii. În Codul Muncii, la ora actuală, se vorbeşte de salariul minim, dar nu se vorbeşte de salariul minim diferenţiat între cei fără studii superioare şi cei cu studii superioare şi atunci primul pas pe care trebuie să îl facem este să modificăm Codul Muncii. După ce va fi modificat acest Cod al Muncii, va trebui să venim cu o Hotărâre de Guvern. De la 1 ianuarie ar urma să fie salariul minim pe economie 2.080 de lei, iar salariul minim pentru cei cu studii superioare 2.350 de lei şi pentru cei care au minim 15 ani vechime la fel, 2.350 de lei", a menţionat şeful de la Muncă, duminică, la o televiziune. Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
MURESAN
25 Nov 20:20
Daca sunt pensionar si lucrez, cum se stabileste salariul minim la 2080 sau 2350???
Răspunde
0 0
Nedelcu Florentina
09 Nov 08:41
Si atunci legea salarizarii unitare 153/2017 cum se va aplica?Ea a fost construita pe un singur salariu minim indiferent de studii(2500 ron in 2022).Cei din sistemul bugetar cu studii superioare vor beneficia de dreptul de a se aplica coeficientul din grila la noul salariu minim pentru studii superioare?Un guvern responsabil trebuia sa se gandeasca la acest aspect inainte de a da legea salarizarii.Daca acum se propune un salariu minim pentru studii superioare de 2350 ron sigur in 2022 va fi mai mare decat 2500 asa cum este acum in legea 153/2017.
Răspunde
0 0
kadar gyorgy
08 Nov 19:03
Deci,toti analfabetii de la stat,primesc salarii minime marite,si pensii speciiale,bravo statului roman.Vine Decembrie 2019!!
Răspunde
0 0
ciuma rosie
08 Nov 18:56
oricum in sistemul bugetar toti au facultatii si diplome..cumparate sau luate pe cordeala...
Răspunde
0 0
Stanescu Gabriel
08 Nov 16:37
Creșteți-le tâmpiților ca tot n-o sa va mai voteze nimeni.
Răspunde
0 0
johnneil
08 Nov 15:53
Lege doar pentru romani din romania. Eu sunt in romania dar nu sunt roman. Sunt doar un simplu roman care lucreaza la particular. Romani sunt doar cei care sunt bugetari. restul nu sunt romani. Ati inteles ceva? Nu ma aburiti ca nu am pus doi de "i", virgula sau nu am pus litera mare si am pus una mica. La asa legii chiar nu am litere si mai mici.
Răspunde
0 0
Stan
08 Nov 15:18
JOS GUVERN PENAL JEFUITOR , MARLANESC, COMUNIST BOLSEVIC ILIESCIAN IMBUIBAT DE AVERI COLOSALE JEFUITE POPORULUI SI TARII 27 DE ANI..IAR INCEPETI CU PROMISIUNI JEFUITORILOR???STIM CINE SUNTETI DE 27 DE ANI CRIMINALILOR ILIESCIENI CORUPTI TRADATORI..JOS CU VOI TOTI SI AVERILE COLOSALE CONFISCATE INFRACTORILOR..
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?