Maia Sandu s-a întâlnit cu Mike Pence. SUA susțin reforma anticorupție din R. Moldova

19 Septembrie 2019

Vicepreședintele Statelor Unite, Mike Pence, s-a întâlnit miercuri cu prim-ministra Republicii Moldova, Maia Sandu și cu ministrul de Interne Andrei Năstase. SUA și-au reiterat susținerea pentru reforma anti-corupție din Republica Moldova și pentru numirea unui procuror general independent.

Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit la Casa Albă cu vicepreședintele SUA, Mike Pence, cu care a discutat despre reformele de la Chișinău, potrivit unui comunicat al Administrației SUA.

Mike Pence a reiterat sprijinul Statelor Unite pentru noul guvern al Republicii Moldova și a comunicat că Washingtonul va rămâne în continuare angajat în eforturile de reformare a statului Republicii Moldova. Aceste eforturi presupun numirea la timp a unui procuror general independent, reformarea legislației care să poată asigura independența instituțiilor guvernamentale, măsuri anticorupție eficiente și procese electorale libere și corecte, la scrutinul din 20 octombrie 2019.

Într-o postare pe Twitter, oficialul american a declarat că se simte onorat să-i întâlnească pe Maia Sandu și Andrei Năstase. Mike Pence confirmă faptul că „SUA este alături de poporul moldovean în eforturile de a construi un viitor prosper și sigur.”

Maia Sandu a anunțat la rândul său întâlnirea importantă de la Washington.”Republica Moldova are nevoie în continuare de susținerea SUA, pentru a reuși pe calea democrației și a asigura prosperitate cetățenilor săi”, a scris Sandu pe Facebook.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?