Maia Sandu îl somează pe Igor Dodon să înceteze subminarea reformei justiției

4 Noiembrie 2019

Premierul Republicii Moldova, Maria Sandu, l-a somat, luni, pe preşedintele Igor Dodon "să renunţe la jocurile de sub masă prin care subminează reforma justiţiei". Sandu îl cheamă înapoi în Guvern pe Andrei Năstase, care a pierdut alegerile pentru Chișinău în fața socialiștilor.

Sandu a declarat, în cadrul unui briefing de presă susţinut la sediul Guvernului, că atât ea, cât şi partidul din care face va lupta în continuare "pentru o justiţie adevărată", arătând că va face acest lucru fie în calitate de premier, fie în stradă alături de oameni.

„Am pierdut o bătălie, însă adevărata luptă împotriva corupției încă se duce. Urmează o perioadă grea, în care va fi clar dacă toți din majoritatea parlamentară au fost sinceri atunci când și-au asumat reforma justiției. Igor Dodon trebuie să renunţe la jocurile de sub masă prin care subminează această reformă. Noi în continuare vom lupta pentru o justiţie adevărată. Sunt pregătită să lupt de aici din guvern sau din stradă alături de cetăţeni. Cea mai mare victorie în aceste alegeri este că ele au fost libere", a afirmat premierul moldovean, citată de deschide.md.

Declaraţiile Maiei Sandu vin la scurt timp după ce Blocul ACUM, al cărei co-preşedinte este, a pierdut alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău în faţa Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, al preşedintelui Igor Dodon.

„Votul cetăţenilor este esenţa democraţiei şi (...) vom respecta alegerea oamenilor. (...) Nicio victorie, nicio înfrângere nu sunt definitive. Sper ca Ion Ceban să ţină minte şi să respecte toate promisiunile făcute oamenilor în campanie", a adăugat Maia Sandu, potrivit Agerpres.Maia Sandu lansează și un apel pentru revenirea în Guvern a lui Andrei Năstase, care a pierdut alegerile în fața candidatului socialiștilor.

„Îi mulţumim domnului Năstase (n.r.- Andrei Năstase- candidatul Blocului ACUM la Primăria Chişinău) şi echipei care a muncit enorm în această campanie. Domnule Năstase, avem nevoie ca dumneavoastră să reveniţi la Guvern cât mai curând. Cred că oamenii au pierdut un potenţial primar bun, dar democraţia este un exerciţiu permanent”, a declarat Maia Sandu.

Înainte cu două săptămâni, Năstase declara că va pleca din Republica Moldova dacă „vine Dodon și pune stăpânire pe Chișinău”.

Candidatul Partidului Socialist din Republica Moldova, Ion Ceban, s-a impus în alegerile locale pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău, acesta câştigând al doilea tur desfăşurat duminică în faţa reprezentantului Blocului ACUM (DA şi PAS), Andrei Năstase.

Potrivit datelor centralizate de Comisia Electorală Centrală, după numărarea voturilor în cele 307 secţii de votare din Capitala Republicii Moldova, Ceban a fost susţinut de 52,39% dintre votanţi, în timp ce contracandidatul său a primit încrederea a doar 47,61% dintre alegători.

Practic, candidatul socialiştilor a avut un total de 123.807 voturi, cu 11.294 mai mult decât pro-europeanul Andrei Năstase, care a acumulat 112.513 voturi.

Prezenţa la vot în turul al doilea al alegerilor locale pentru funcţia de primar al Capitalei Republicii Moldova a fost de 37,78%.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Ermil
04 Nov 16:20
Pentru cetățenii moldoveni de etnie romănească România este un Pămănt al făgăduinței, tot așa cum pentru cei de etnie rusească Rusia este tara făgăduinței lor.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?