Mai multe galaxii pitice descoperite în apropierea Căii Lactee

11 Martie 2015
Mai multe galaxii pitice descoperite în apropierea Căii Lactee
Mai multe galaxii pitice descoperite în apropierea Căii Lactee

Oamenii de știință de la Universitatea Cambridge au descoperit nouă sateliți galactici în vecinătatea Căii Lactee, pe cerul emisferei australe, în apropiere de Norii lui Magellan, conform cnet.com.

"Descoperirea unui numâr atât de mare de sateliți (galactici) într-o regiune atât de mică a cerului ne-a luat prin surprindere. Nu mi-a venit să-mi cred ochilor", a comentat coordonatorul acestui studiu, Serghei Koposov, de la Institutul de Astronomie al Universității Cambridge, potrivit agerpres.ro.

Descoperirea a fost făcută folosind date publice furnizate de programul de cercetare Dark Energy Survey. Dintre cei nouă sateliți galactici, trei sunt galaxii pitice, iar ceilalți șase sunt fie tot galaxii pitice, fie roiuri globulare de stele, diferența fiind că în acestea din urmă stelele nu sunt menținute laolaltă prin influența materiei întunecate, ci a gravitației.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 -1
Munteanu Constantin
12 Mar 08:11
Am un mesaj la fel de inedit:
Oameni inteligenti si deschisi la nou, lucreaza acum comod si fara stress la domiciliu. Au urmat un curs GRATUIT cu instruire de la zero pe calculator timp de 12 zile, dupa care au devenit semnatarii unui contract de munca legal.Convingeti-va de seriozitatea anuntului trimitand textul “INFO” la adresa de email albann0@yahoo.com
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?