Mai mulți procurori cer demisia lui Tudorel Toader

2 August 2018
Tudorel Toader
Tudorel Toader

Demisia lui Tudorel Toader, cerută de mai mulți procurori. Aceștia sunt supărați pe declarațiile ministrului Justiției, care a anunțat că vrea ordonanță de urgență pentru revizuirea sentințelor. În plus, îi reproșează atacurile la adreșa șefului interimar de la DNA, pe care a certat-o pentru întâlnirea cu ambasadorul SUA în România.

Potrivit deciziei CCR nr. 377/2017, legiuitorului îi este interzis să supună hotărârile judecătorești unor noi căi de atac reglementate după pronunțarea acestora. (...) Prin urmare, eliminarea unui motiv de revizuire sau adăugarea unui nou motiv de revizuire după pronunțarea hotărârii nu poate produce niciun efect. 

Senatorul PNL, Iulia Scântei, i-a transmis, joi, o scrisoare deschisă ministrului Justiției, Tudorel Toader, în care îi solicită acestuia să nu propună spre adoptarea de către Guvern o ordonanță de urgență care să modifice legislația penală și îi pune câteva întrebări. 

"De ce nu ați transmis Comisiei speciale a Parlamentului, pe durata activității acesteia în sesiunea parlamentară, această propunere de modificare a art. 453 din Codul de procedură penală cu menționarea noilor condiții/cazuri de revizuire a hotărârilor judecătoreşti penale definitive, pentru a fi dezbătută de Comisie, apoi dezbătută și adoptată de plenul Senatului și de cel al Camerei Deputaților?", a afirmat, joi, Iulia Scântei, membru în comisia specială pentru Legile Justiției, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.


Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
riandewar
20 Aug 16:50
Asta e un fel de avocat al mafiei PSD condusa de Liviu Dragnea. Bineinteles ca nu are scrupule si vrea sa desfinteze toate structurile care ar pune in pericol afacerile murdare ale clanului, structurii mafiote numita PSD.
Răspunde
0 0
Amalia
02 Aug 17:27
Cu cata înverșunare ii apară pe infractori ! Eu respect profesorii de la catedră dar am o părere:sunt rupți de realitatea comportamentului social . Eu cred că implicarea organelor de securitate în procesul de cercetare a infracțiunilor este foarte necesară, sunt convinsă că toate statele le utilizează, mai ales în ziua de azi.Cred că cercetarea serioasă a infracțiunilor și în special a acelora în care sunt implicate persoane cu poziții sociale importante,ține de securitatea statala!
Răspunde
0 0
DODO
02 Aug 16:21
bine ar fi ca si studentii lui sa-i ceara asta dar demisia de la facultate ca tot nu au ce invata de la el doar cum sa terfelesti justitia
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?