Mai ai dischete acasă?! Nu le arunca, ar putea fi din nou valoroase

20 Aprilie 2019

Mai ai dischete acasă?! Nu le arunca, pentru că au început să aibă, din nou, valoare, pe fondul revenirii la modă a formatelor arhaice de stocare a informaţiei. La modul serios, fenomenul nu există, dar în bula celor care ascultă muzică pe casete, discheta este "sfântă". Interesant este că noul trend a ajuns în SUA via România.

Moda dischetelor "a revenit" în cercurile celor fascinaţi de muzici obscure şi de case de discuri "specializate" care au lansat albume în acest format. La nivelul cifrelor, creşterea vânzărilor este semnificativă doar procentual, pentru că din punct de vedere cantitativ, e vorba de cel mult 170 de floppy vândute în 2018, potrivit discogs.com.

Ironia situaţiei este faptul că fanii formatului, în general tineri care n-au apucat să folosească dischete, le laudă pentru trăinicie, iar cei care le vând sunt cei care ştiu bine că lucrurile nu stau deloc aşa. Toţi sunt de acord că este vorba şi de un element cool, pentru hipsteri, la fel ca şi genul muzical promovat, vapourwave.

Renumita publicaţie de entertainment Rolling Stone a descoperit şi un tânăr muzician din Constanţa, Vlad Maftei, care a afirmat că a dat lovitura, cu dischete reciclate, pe una dintre cele mai renumite platforme autohtone de vânzări online. Maftei, care activează muzical sub pseudonimul Mamaia 2084, are si câteva apariţii muzicale pe dischete.

De cealaltă parte, distrugătorii de mituri atrag atenţia că singura certitudine a noii mode este că o dischetă a ajuns să coste aproape dublu faţă de o casetă audio, un alt format vintage care a înregistrat o revenire spectaculoasă. În plus, chiar şi din punct de vedere soft-harware, utilizarea unui floppy necesită ceva pregătire, cum ar fi un cititor extren compatibilizat cu Windows 10 sau un computer din vechile generaţii.sursă foto: blog.discogs.com, rollingstone.com

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?