Mașina zăcea de 70 de ani pe fundul lacului când un scafandru a găsit-o. Au scos-o și..ce nebunie!

1 Septembrie 2019

Una dintre cele mai faimoase mașini din lume și-a schimbat proprietarul de mai multe ori, înainte de a petrece zeci de ani pe fundul unui lac, numai pentru a fi recuperată și țoinută ca o adevărată piesă de muzeu. Este vorba despre un Bugatti Type 22 Brescia Roadster din 1925.

Mașina a fost construită în Brescia în 1925 și prin 1930 se știe că aparținea unui francez - George Nielly, din Paris.

Automobilul, cu un motor cu 4 cilindri și capacitate de 1,5 litri, putea să atingă o viteză de aproape 160 de kilometri pe oră - performanță remarcabilă la acea vreme.

Vehiculul și-a schimbat prorpietarii. Se spune că ar fi aparținut legendarului pilot Rene Dreyfus, care a pierdut-o la poker în favoarea unui playboy elvețian, Adalbert Bode.

Arhitectul Marco (Max) Schmuklerski e cel care a cumpărat mașina mai apoi și a dus-o în Elveția. Este neclar cum a ajuns mașina în lacul Maggiore cândva în anul 1935. E posibil ca mașina să fi fost pur și simplu distrusă, deoarece proprietarul nu avea de gând să plătească taxele vamale, care îi depășeau valoarea de atunci.Cert este că mașina a stat acolo până în 2009. Ea fusese localizată în 1967 de un scufundător italian, dar au trecut mulți ani până când să fie scoasă la lumină.

A fost nevoie de 30 de voluntari pentru scoaterea automobilului. În 2010, mașina a fost vândută la licitație cu 370.000 de dolari. Proprietarul, Peter Mullin a cumpărat-o și nu a restaurat-o. Mașina se află acum la muzeu.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?