Lunile iunie şi iulie au fost cele mai ploioase din ultimii opt ani în România. Nicio zi de caniculă

28 Iulie 2018
Lunile iunie şi iulie au fost cele mai ploioase din ultimii opt ani în România. Nicio zi de caniculă
Lunile iunie şi iulie au fost cele mai ploioase din ultimii opt ani în România. Nicio zi de caniculă

Primele două luni din această vară au fost cele mai ploioase din ultimii opt ani. În lunile iunie şi iulie, aproape că nu a fost o zi în care să nu plouă în România, iar meteorologii spun că vara aceasta este una atipică pentru toată emisfera nordică fără zile caniculare.

@Trebuie să încadrăm tot ce s-a întâmplat în România în contextul a tot ceea ce s-a întâmplat în emisfera nordică în această vară. Manifestările din lunile iunie şi iulie au fost total atipice. Au fost diferenţe foarte mari de vreme de la o zonă la altă, în Europa, cu precipitaţii foarte multe în unele ţări, în timp ce în altele au fost valuri de căldură foarte mare. Din cauza acestor fluctuaţii atipice, şi prognozele pe termen lung sunt foarte greu de estimat. În acest context, dacă locuitorii din Europa de nord şi de nord-vest şi o parte din Europa centrală s-au confruntat cu secetă puternică, în partea de sud-est şi central sudică a continentului a dominat un câmp de presiune atmosferică scăzută, iar ploile au fost bogate, generate de manifestări de instabilitate atmosferică", a declarat pentru agenţia MEDIAFAX, Teodora Cumpănaşu.

Totuşi, există zone din România unde precipitaţiile au fost foarte scăzute.

"Chiar dacă pare greu de crezut, în contextul în care în aproape toată ţara a plouat foarte mult în primele două luni de vară, există zone din Bărăgan şi mai ales din Dobrogea unde ploile au fost puţine şi insuficiente pentru agricultură", a mai explicat Teodora Cumpănaşu.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?