Lungimea degetelor îți spune totul despre sexualitatea unei persoane

17 Octombrie 2018

Lungimea degetelor ar putea oferi un indiciu cu privire la sexualitatea unei persoane, sugerează un studiu realizat în Marea Britanie, citat miercuri de Press Association.

Cercetarea desfăşurată la Universitatea Essex a analizat seturi de gemeni identici în care unul dintre cei doi indivizi era heterosexual şi a descoperit că, în medie, geamănul homosexual prezenta o diferenţă mai mare între lungimea degetului arătător şi cea a inelarului.

Studii anterioare au relevat că expunerea la hormonul masculin testosteron în perioada intrauterină ar putea fi asociată cu diferenţele de lungime a degetelor.

La femei, degetele arătător şi inelar au în mod obişnuit o lungime aproximativ egală, în timp ce la bărbaţi se observă o diferenţă mai mare.

Atât persoanele de sex masculin cât şi cele de sex feminin sunt expuse în perioada intrauterină la hormonul testosteron.

În urma cercetării s-a observat că în cazul a optsprezece seturi de gemene, persoana care era lesbiană avea mâini descrise drept ''tipic masculine'' comparativ cu sora sa heterosexuală.

În cazul a paisprezece seturi de gemeni de sex masculin, mâinile persoanei cu înclinaţii homosexuale erau uşor mai ''masculine'' în comparaţie cu cele ale fratelui său heterosexual, însă diferenţa dintre cei doi nu a fost considerată semnificativă.

''Deoarece gemenii identici, care împărtăşesc 100% dintre genele lor, pot fi diferiţi din punct de vedere al orientării sexuale, alţi factori în afara celor genetici trebuie luaţi în calcul pentru aceste diferenţe'', a declarat dr. Tuesday Watts, cercetătoare în cadrul departamentului psihologie al universităţii din Essex.

''Studiile sugerează că sexualitatea noastră este determinată în uter şi depinde de cantitatea de hormon masculin la care suntem expuşi sau de modul în care corpurile noastre reacţionează la acesta, cei expuşi la niveluri mai ridicate de testosteron având şanse mai mari de a fi bisexuali sau homosexuali'', a explicat specialista.

''Ca urmare a asocierii dintre nivelurile hormonului şi diferenţa de lungime a degetelor, analizarea mâinilor unei persoane poate oferi un indiciu cu privire la sexualitatea acesteia'', a concluzionat cercetătoarea.

Descoperirea a fost publicată în jurnalul Archives Of Sexual Behaviour.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?