Lumea presei din România, în doliu. A murit un cunoscut ziarist

15 Iunie 2016
Doliu în medicină românească. Un mare medic a murit astăzi
Doliu în medicină românească. Un mare medic a murit astăzi
Doliu în medicină românească. Un mare medic a murit astăzi

Cunoscutul ziarist clujean, Ilie Călian, redactorul şef al cotidianului Făclia de Cluj, a încetat, marți, din viață, potrivit stiridecluj.ro.

Ilie Călian a fost membru fondator al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și după 1990 a condus ziarul Adevărul de Cluj, devenit în 2007 Făclia de Cluj.

Ilie Călian s-a născut la București pe 9 decembrie 1942 într-o familie de refugiați ardeleni. El a urmat cursurile Liceului ”George Barițiu” din Cluj și a terminat Facultatea de filologie de la Universitatea ”Babeș-Bolyai”.Ultimul editorial pe care l-a scris a apărut în ediţia din 4 mai 2016 a ziarului pe care l-a condus. În anul 2000, Ilie Călian este distins de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România cu Ordinul Ziariștilor cls. I iar în 2012 Instituţia Prefectului Judeţului Cluj îi oferă titlul ”Onoare pentru Cluj”, anunță publicația Făclia de Cluj.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?