Ludovic Orban: Cred că acest Guvern în mod deliberat a provocat inflaţia

20 Iunie 2019

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a fost invitatul lui Denise Rifai, joi seară, la Realitatea TV.

Orban, plecând de la ştirea că Romania are cea mai mare inflaţie din UE, a analizat cum am ajuns în această situaţie

"Noi acuma plătim preţul pentru câteva greşeli grave în politicile publice care au fost făcute de guvernanţi. Prima greşeala: reducerea bugetului de investiţii publice. În infrastructură de transporturi, de educaţie. Dozarea banilor publici trebuie făcută raţional. A doua problemă: distrugerea mediului de afaceri. Dezvoltarea economică se bazează pe investiţii, pe inovaţie, pe creşterea productivităţii, pe creşterea exporturilor. Guvernele de după 2012 nu au avut niciun fel de preocupare pentru a asigura dinamica economică. Suntem ţara cu cea mai mare inflaţie din UE. Inflaţia erodează puterea de cumpărare a populaţiei. Cred că acest Guvern în mod deliberat a provocat inflaţia. Ca să spună că nominal s-au ţinut de cuvânt, dar în realitatea n-au putut să mărească puterea de cumpărare a populaţiei", a spus Orban.

Preşedintele PNL a adăugat: "Cheltuielile cu personalul, mai mari cu 26 la sută. Toate lucrurile astea au afectat capacitatea noastră de a obţine finanţări. Ne împrumutăm cel mai scump în momentul de faţă. Dobânda este de peste 1 miliard jumătate. Pentru cele 3 miliarde de euro, plătim peste 1 miliard şi jumătate".

Altfel, Ludovic Orban a precizat că "astăzi, candidatul PNL la prezidenţiale este Klaus Iohannis".Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Mihai
21 Jun 17:24
Ăsta este liberalismul de coteț al lui Orban.
Răspunde
0 0
Krai
21 Jun 06:00
Mai nene orban...tu esti omul nepotrivit in locul tot nepotrivit
Daca partidul tau crede ca va castiga ceva cu tine...vai si amar
Ps* psd i mi provoaca tot atata lehamite cat tu i mi provoci unul singur
Răspunde
0 0
Dobinzile le plateste chiparosul !?
20 Jun 23:04
Sau le platesc bugetarii care rontaiei gramezi de bani fara sa stie nici ei pentru ce ii primesc !!!??? Pentru 1 leu dat salariu la stat trebuie sa plateasca privatii 3 lei !!! Pot privatii RO sa faca asta !? Sint sprijiniti sa faca asta !? La stat se fura ca in codru si statul este sabotat din interior !!!
Răspunde
0 0
gigi
20 Jun 21:49
Comentarii de 2 bani?
E f ffff grav !
Pt asta ar trebui iesit in strada!
Răspunde
0 0
Ali
20 Jun 21:22
Orban face comentarii de 2 bani.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?